Provocatie kost Ferguson en McGregor interlandloopbaan

Barry Ferguson en Allan McGregor hebben hun laatste interland voor Schotland gespeeld. Bondscoach George Burley heeft de twee definitief verbannen uit The Tartan Army.

Provocatie kost Ferguson en McGregor interlandloopbaan

Ferguson en McGregor hadden Burley met hun dronkenschap na de 3-0 nederlaag tegen Nederland al tegen de haren in gestreken. Tijdens het duel met IJsland zaten de twee op de bank. Daarmee leek de zaak afgedaan, ware het niet dat Ferguson en McGregor zich tijdens de reservebeurt met een V-gebaar opnieuw van hun slechte kant lieten zien.

'De gebaren hebben duidelijk heel veel mensen boos gemaakt, en dit was iets compleet anders dan het drankincident', zei Burley over het verwijderen van Ferguson en McGregor uit de Schotse selectie. 'Het was geen eenvoudige beslissing, maar de bond moet een voorbeeld stellen. Ik moet het respect van de spelers houden en de moeilijke beslissingen nemen.'

Bij Glasgow Rangers hoeven Ferguson en McGregor zich voorlopig niet te laten zien. Voor het in diskrediet brengen van de club kregen ze een maximale boete van twee weken inhouding van salaris. Bovendien schorste Rangers het tweetal voor twee weken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen