Rangers schorst Ferguson en McGregor na wangedrag

Barry Ferguson en Allan McGregor moeten ook bij hun club boeten voor hun wangedrag bij de Schotse nationale ploeg. Glasgow Rangers schorste beide internationals voor onbepaalde tijd en ontnam Ferguson zelfs zijn aanvoerdersband.

Rangers schorst Ferguson en McGregor na wangedrag

Terug in eigen land na de 3-0 nederlaag van Schotland in Nederland zochten Ferguson en McGregor zondagnacht de bar van hun hotel op, waar zij tot in de middag hebben gedronken. Bondscoach George Burley was woedend en zette het tweetal woensdag op de bank tijdens de 2-1 thuiszege op IJsland, ook al stonden zij tegen Oranje nog in de basis. Op die bank maakten Ferguson (foto) en McGregor demonstratief een V-teken, dat te vergelijken is met een opgestoken middelvinger.

Voor de leiding van Rangers was het gebaar de druppel, legde coach Walter Smith uit. 'Het mag duidelijk zijn dat het erg treurig is wat er zondag gebeurde bij de Schotse selectie. En toen was er woensdag ook nog eens dat incident met twee spelers van onze club. Daardoor moeten we reageren.' Vrijdag zal Smith met het bestuur de twee aanspreken op hun wangedrag.

Smith: 'Het meest teleurstellende voor mij was hun reactie op de bank. Wij zijn als club in verlegenheid gebracht. Dat kunnen we niet licht opvatten. Het is zeer betreurenswaardig dat we moeten ingrijpen. Het zijn zeer goede voetballers, we hopen dat we er in de competitie geen last van krijgen, maar we moeten dit doen.'

Ferguson was zowel aanvoerder van Rangers als van Schotland. De 45-voudig international is al jaren een vaste waarde bij The Gers. McGregor staat de laatste drie seizoenen in het doel van Rangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen