Doek valt voor Atalanta: Nkunku niet te stoppen in Bergamo

Reacties

RB Leipzig heeft zich ten koste van Atalanta Bergamo geplaatst voor de halve finale van de Europa League. Neo-international Christopher Nkunku groeide donderdag uit tot de beul van de nummer acht van de Serie A.

Doek valt voor Atalanta: Nkunku niet te stoppen in Bergamo
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Net als tijdens de heenwedstrijd deed Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini een beroep op de drie Nederlanders. Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners begonnen alledrie in de basis. Zowel Atalanta als RB Leipzig had aan een zege genoeg om door te stoten naar de halve finale. De heenwedstrijd in Duitsland eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel.

Leipzig greep Atalanta in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia meteen bij de keel. Dat resulteerde na ruim een kwartier in de openingstreffer van Nkunku, die vorige maand nog zijn debuut maakte in het nationale elftal van Frankrijk. De aanvaller schoot op aangeven van Konrad Laimer via de binnenkant van de paal raak (0-1).

Atalanta schreeuwt om penalty
Die voorsprong hield lang stand. Atalanta dacht vlak na rust recht te hebben op een penalty, toen een kiezelharde vrije trap van Ruslan Malinovskyi op de handen van Dani Olmo belandde. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz werd door de VAR naar de kant geroepen, maar bleef bij zijn oorspronkelijke beslissing. Geen penalty voor Atalanta.

Na een uur liet Hateboer zich gelden, maar de rechtervleugelverdediger gleed een voorzet van Davide Zappacosta nipt over het doel. Halverwege de tweede helft kreeg Nkunku een uitgelezen mogelijkheid het duel in het slot te gooien. Doelman Juan Musso zag de doelpuntenmaker op zich afstormen en kon met meer geluk dan wijsheid redding brengen met zijn schouder.

In de slotfase drong Atalanta aan, kreeg het ook kansen, maar het was Leipzig dat aan het langste eind trok. Een nieuw duel tussen Nkunku en Musso eindigde in het voordeel van eerstgenoemde, die in de zestien onderuit werd gegleden en vanaf de stip zelf de tweede Leipzig-treffer tegen de touwen schoot (0-2).

Dat betekent dat Leipzig het in de halve finale opneemt tegen de winnaar van de wedstrijd tussen het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst en SC Braga. De Portugezen wonnen het eerste duel met 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.