Oranje getint Atalanta overleeft hete slotfase en houdt Leipzig in bedwang

Reacties

Het tweeluik tussen RB Leipzig en Atalanta in de kwartfinale van de Europa League kan halverwege nog alle kanten op. Teun Koopmeiners was dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot ging via de paal en de rug van doelman Péter Gulácsi over de achterlijn.

Oranje getint Atalanta overleeft hete slotfase en houdt Leipzig in bedwang
© Imago
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Atalanta kleurde in de Red Bull Arena opnieuw Oranje. Net als zondag tijdens de verloren topper tegen Napoli begonnen naast Koopmeiners ook Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis. Bij Leipzig verscheen Angeliño (ex-NAC Breda en PSV) aan de aftrap. De eerste kans was nog voor Christopher Nkunku, maar daarna hadden de Italianen het beste van het spel.

Dat resulteerde na ruim een kwartier in de openingstreffer van Luis Muriel. De Colombiaan sneed naar binnen en passeerde doelman Gulácsi met een gekruld schot in de verre hoek (0-1). In de jacht op de gelijkmaker lette Leipzig verdedigend even niet op. Dat leverde opnieuw een grote kans op voor Muriel, maar dit keer stond de paal in de weg. Dat zou niet de laatste keer zijn. Eerst was het André Silva die na een fout van Matteo Pessina de paal teisterde, in de slotfase van de eerste helft zag Mario Pasalic zijn inzet uiteenspatten op het aluminium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na rust kreeg Leipzig een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Merih Demiral legde Nkunku neer en Silva nam plaats achter de bal. Doelman Juan Musso lag al in de hoek, maar wist met een knappe reflex redding te brengen. Ook de rebound was een prooi voor de Argentijn. Nog geen minuut later was het alsnog raak. Atalanta-speler Davide Zappacosta prikte een voorzet van Angeliño in eigen doel (1-1).

Daarna was Koopmeiners dicht bij een nieuwe voorsprong voor de bezoekers. Het schot van de Nederlander verdween via - opnieuw - de paal en de rug van Gulácsi over de achterlijn. In de slotfase ontsnapte Atalanta aan een nederlaag. Leipzig-invaller Dominik Szoboszlai kopte op de lat, Nordi Mukiele zag zijn inzet uit de doelmond worden weggewerkt.

Door de puntendeling staat volgende week in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia in Bergamo nog alles op het spel. De winnaar van het de dubbele ontmoeting plaatst zich voor de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.