Doan verklaart waarom hij deze zomer bij PSV bleef

Reacties

Ritsu Doan heeft op de persconferentie na de wedstrijd tegen SC Heerenveen aangegeven waarom hij bij PSV is gebleven deze zomer. De Japanner krijgt de laatste weken meer en meer speeltijd na een paar onrustige maanden.

Doan verklaart waarom hij deze zomer bij PSV bleef
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 1
PSV
PSV

Doan miste de voorbereiding en de eerste wedstrijden met PSV, omdat hij lang actief was op de Olympische Spelen met gastland Japan. Daarvoor was de aanvaller er ook niet bij in Eindhoven, omdat hij een succesvolle verhuurperiode meemaakte bij Arminia Bielefeld. Doan miste geen enkele competitiewedstrijd en van de 34 duels startte hij liefst 33 keer in de basisopstelling. De Duitse club had echter niet de financiële slagkracht om Doan in de Bundesliga te houden, waardoor hij terugkeerde bij PSV.

In Eindhoven was Doan niet zeker van een basisplaats. De gemiste voorbereiding hielp daar niet bij. Mede door blessureleed bij teamgenoten kwam Doan meer aan de bak. Dat hij nog actief is in de Eredivisie, heeft te maken met trainer Roger Schmidt. Dit gaf Doan eerlijk toe op de persconferentie na SC Heerenveen – PSV (0-0).

Voor het seizoen begon had Doan een gesprek met Schmidt, omdat hij twijfels had. 'Ik had goede herinneringen aan Duitsland. Ik kwam terug van de Olympische Spelen en had een goede discussie met de coach. Ik was eerlijk tegenover hem, want dat gesprek was een belangrijk moment voor mij. Hij gaf me het vertrouwen met een goed gesprek', verklaart Doan zijn keuze om te blijven.

'Ik ben blij dat ik hier kan spelen', gaat de Japanner verder. 'Ik speel aardig de laatste weken, maar voor mij is het belangrijk om goed te blijven spelen in de komende weken. Ik moet op mezelf focussen en denk dan ook niet aan andere spelers', doelt Doan op een eventuele terugkeer van concullega Noni Madueke.

Doan gaat met PSV een belangrijke week tegemoet. Eerst wordt er thuis tegen FC Utrecht gespeeld in de Eredivisie, waarna de Europese 'finale' tegen Real Sociedad wordt gespeeld. In Baskenland gaan PSV en Real Sociedad uitmaken wie overwintert in de Europa League en wie afzakt naar de Conference League.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.