Bielefeld laat Doan met pijn in het hart terugkeren naar PSV

Reacties

Ritsu Doan laat Arminia Bielefeld achter zich. De 22-jarige Japanner werd afgelopen seizoen door de Duitse club gehuurd van PSV. Bielefeld heeft ervoor gekozen om de koopoptie niet te lichten.

Bielefeld laat Doan met pijn in het hart terugkeren naar PSV
© Pro Shots

Dat betekent niet dat Doan geen goede indruk maakte. Bielefeld handhaafde zich met de vijftiende plek in de Bundesliga en de Japanse aanvaller miste geen enkele wedstrijd. Voor bijna vijf miljoen euro kan de Duitse club Doan definitief inlijven, maar die som is te hoog voor Bielefeld. 'De kans dat hij blijft is nul. Ritsu gaat ons verlaten', zegt sportief directeur Samir Arabi tegen Kicker.

Bielefeld had Doan graag overgenomen van PSV en de Japanner wilde ook graag blijven. 'Ze hebben me de kans gegeven in deze competitie te spelen. Ik hou van deze club.' Arabi liet eerder al weten dat de kans klein was vanwege de transfersom. 'Samen met het salaris is het twintig, dertig procent van ons budget.'

Met vijf doelpunten in de Bundesliga was Doan afgelopen seizoen gedeeld clubtopscorer van Bielefeld, samen met Fabian Klos. De Japanner leverde ook nog drie assists. Bielefeld huurde in de winterstop ook nog Michel Vlap van Anderlecht. De aanvallende middenvelder raakte in de laatste wedstrijden van het seizoen buiten beeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.