Djurgårdens en Landskrona winnen

Djurgårdens IF en Landskrona BoIS blijven meedoen in de top van de competitie van Zweden (Allsvenskan). Djurgårdens rekende in Stockholm af met AIK (3-0). De zege leek al na een half uur veilig door snelle treffers van Andreas Johansson en Louay Chanko. Een kwartier voor het eindsignaal bepaalde clubtopscorer Kim Källström de eindstand op 3-0. Na veertien duels heeft Djurgårdens een achterstand van vier punten op koploper Örgryte IS.

Landskrona BoIS heeft drie verliespunten meer dan Djurgårdens. Donderdagavond rekende het af met Örebro SK, dat vooraf de vierde plaats innam, maar na de nederlaag de vierde plaats moet delen met Landskrona. Voor rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht door doelpunten van Daniel Nannskog (Landskrona) en Mikael Steen (Örebro). Na rust sloeg de thuisploeg toe via goals van Magnus Torvaldsson en het achttienjarige talent Alexander Farnerud.