Djourou trekt van leer tegen FC Sion: 'Kwestie van principes'

Reacties

Johan Djourou doet zijn verhaal over zijn veelbesproken ontslag bij FC Sion om zijn eigen reputatie te beschermen. Want de 33-jarige verdediger wil nog verder.

Djourou trekt van leer tegen FC Sion: 'Kwestie van principes'
© Pro Shots

Op 19 maart was Djourou een van de negen spelers die FC Sion op staande voet ontsloeg. Het was het volgende hoofdstuk van de toch al bewogen geschiedenis van de Zwitserse club.

De 76-voudig international van Zwitserland werd weggezet als de man die meer aan zijn eigen dan aan het gemeenschappelijke belang dacht. Djourou voelt zich in zijn eer aangetast door FC Sion. Want hij zei samen met zijn teamgenoten nee tegen het voorstel van arbeidstijdsverkorting vanwege een gebrek aan informatie. De spelers stonden positief tegenover het voorstel maar misten de duidelijkheid over de gevolgen om in te stemmen.

Het beeld dat voorzitter Christian Constantin schetste, komt volgens de verdediger niet overeen met de echte gang van zaken. 'Ik ben teleurgesteld en geschokt wat er over de spelers is geschreven en gezegd, over hun vermeende gedrag. Het klopt niet', zegt Djourou tegen France TV Sport.

Djourou zet zijn vraagtekens bij de handelwijze van FC Sion. 'Ik verwijt de club persoonlijke schade. Niet alleen bij mij, maar ook bij mijn teamgenoten. Voor mij is het niet te accepteren en daarom maak ik er een principekwestie van.'

De voormalig verdediger van Arsenal hoopt een nieuwe club te vinden om zijn carrière positief te kunnen beëindigen. 'Daarom wil ik mijn eer en reputatie beschermen. Ik moet voor mezelf opkomen, het is een kwestie van principes.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.