Excentrieke Sion-preses geeft uitleg: 'De negen oudsten uitgezocht'

Reacties

Christian Constantin zette vorige week ogenschijnlijk zonder pardon negen spelers aan de kant. De excentrieke voorzitter van FC Sion staat nog steeds achter zijn besluit.

Excentrieke Sion-preses geeft uitleg: 'De negen oudsten uitgezocht'

Door de coronacrisis achtte Constantin het noodzakelijk om maatregelen te nemen. Negen spelers reageerden niet snel genoeg op het voorstel tot arbeidstijdverkorting en werden daarom direct bedankt. Veel tijd hadden de spelers niet gekregen. Binnen enkele uren dienden ze te reageren.

Constantin wijst tegenover het Duitse Sport1 de suggestie van de hand dat de spelers onvoldoende waren ingelicht over de plannen voor het aanvragen van arbeidstijdverkorting. 'Ze werden door een officieel schrijven van de club geïnformeerd, daarna via de telefoon en er was ook nog een videoconference voor de spelers die meer wilden weten.'

'Enkele ervaren spelers, onder wie de aanvoerder, hebben druk uitgeoefend op de jongere spelers om het aanbod af te wijzen', kijkt Constantin terug. 'Hun enige zorg was het hele salaris te behouden. Een paar spelers hebben zich niet laten beïnvloeden, anderen wel.'

Het nee leidde tot de bekritiseerde maatregel. Bewust zette de voorzitter negen spelers aan de kant. 'Vanaf tien spelers gaat het om een collectief ontslag, daarom heb ik slechts de negen oudste spelers uitgezocht', aldus Constantin, die daarna zag dat de rest van de selectie het voorstel tot arbeidstijdverkorting wel accepteerde.

Constantin gaf met het ontslag ook een omstreden signaal dat in tegenspraak is met de solidariteit die wordt gevraagd in de coronacrisis. Gezien zijn eigenzinnige gedrag in het verleden is dat geen verrassing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.