Dit zijn de verliezers van de transfermarkt in de Eredivisie

Reacties

De winterse transferperiode zit er weer op en in de Eredivisie is er een aantal spelers dat er met gemengde gevoelens op zal terugkijken. Een overzicht. De grootste verliezers in het buitenland vind je hier

Dit zijn de verliezers van de transfermarkt in de Eredivisie

Alexander Büttner
Nadat hij afgelopen zomer nog in de belangstelling stond van PSV, is het in de eerste seizoenshelft helemaal misgegaan met Alexander Büttner. De 28-jarige linksback is vanwege een te hoog vetpercentage uit de selectie gezet door trainer Henk Fraser en hij mocht ook niet mee op trainingskamp naar Spanje. Een breuk hing in de lucht. Volgens zijn zaakwaarnemer was er begin januari nog interesse van verschillende clubs, maar niks is uiteindelijk concreet geworden voor de linksback. 

Joshua Brenet
'Het is wel jammer eigenlijk', waren de woorden van Joshua Brenet die een droomtransfer naar Sevilla in rook zag opgaan. De linksback mocht niet gaan van PSV voordat de club een waardige vervanger voor hem had aangetrokken. Die kwam niet en dus blijft Brenet voorlopig nog in Eindhoven.

Brenet baalt van mislopen toptransfer: 'Financieel niet verkeerd'

PSV
Met het mislopen van een nieuwe linksback is PSV ook gelijk de tweede Nederlandse verliezer op de transfermarkt. Lumor Agbenyenu van Portimonense was de beoogde nieuwe verdediger en werd naar verluidt al door een PSV-delegatie opgewacht bij Schiphol. De verdediger was echter niet op het vliegtuig gestapt omdat hij al had getekend bij Sporting Lissabon.

Nicolai Jørgensen
'Ik ben niet teleurgesteld, ik ben heel gelukkig hier', waren de woorden van de Feyenoord-spits na afloop van het bekerduel met PSV woensdagavond. Toch zal er ergens een bittere nasmaak blijven hangen bij de Deense aanvaller na het verstrijken van de transferdeadline. Newcastle United toonde bovengemiddelde interesse in de spits en was bereid diep in de buidel te tasten voor de Feyenoorder. Wordt aanstaande zomer na het WK ongetwijfeld vervolgd. 

Michiel Kramer
Hij viel dit seizoen vooral op vanwege het eten van een broodje kroket in de rust van het KNVB-bekerduel met Heracles Almelo. De tweede Feyenoord-spits in dit rijtje kon deze transferperiode geen nieuwe club vinden en dat heeft erin geresulteerd dat het contract van Michiel Kramer is ontbonden in Rotterdam-Zuid. Wellicht vindt de boomlange spits op korte termijn dus alsnog een nieuwe werkgever.

Zakaria Labyad
Het was een doorn in het oog van veel FC Utrecht-supporters afgelopen zondag. De smaakmaker van de Domstedelingen ruilde zijn shirtje met Hakim Ziyech van Ajax en liep zodoende in het tricot van de rivaal door De Galgenwaard. Ajax-coach Erik ten Hag, die onlangs Utrecht al verruilde voor de Amsterdammers, maakte er geen geheim van de stilist mee te willen nemen naar de Arena. Dat ging uiteindelijk niet door en dus zal Labyad nog minstens een half jaar moeten wachten voordat hij weer een Ajax-shirt mag aantrekken.

Amin Younes
Het was al rond, zo dacht iedereen in de voetbalwereld. Maar toch liep het niet zo'n vaart voor Younes. De linksbuiten van Ajax reisde vorige week af naar Italië om zijn transfer naar Napoli af te ronden, maar dinsdag dook echter het bericht op dat die overstap in het water was gevallen vanwege privé-omstandigheden. De Duitser blijft zodoende nog minstens een half jaar op de Nederlandse velden ronddwarrelen. 

Mitchell Dijks
Afgelopen zomer werd duidelijk dat Norwich City afzag van de optie tot koop op Mitchell Dijks en sindsdien mocht hij vertrekken bij Ajax. Dat gebeurde niet en door blessureleed bij Daley Sinkgraven en Maximilian Wöber kon Dijks zowaar toch nog wat wedstrijden meedoen in de eerste seizoenshelft bij Ajax. Echter, door het aantrekken van Nicolás Tagliafico lijkt het nu toch echt wel gedaan met de kansen van Dijks in Amsterdam. Nog een half jaar op het tweede plan is nu zijn lot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.