Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV bij de CL-loting

Reacties

PSV kent de mogelijke tegenstanders in het vervolg van de Champions League. De Eindhovenaren speelden dinsdag in het laatste duel met 1-1 gelijk tegen Arsenal en finishten als tweede in Groep B.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV bij de CL-loting
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Dat betekent dat PSV bij de loting van maandag wordt gekoppeld aan een poulewinnaar. Een weerzien met Arsenal behoort in dit stadium niet tot de mogelijkheden.

Liefst vier ploegen uit Spanje eindigden bovenaan in hun poule. Real Madrid, Atlético Madrid (in de poule met Feyenoord), Barcelona en Real Sociedad gaan allemaal als groepswinnaar de balletjes voor de loting in. Dat geldt ook voor de Duitse grootmachten Bayern München en Borussia Dortmund. Manchester City is de laatste ploeg die PSV kan loten.

De loting voor de achtste finale is maandag en begint om 12.00 uur. Clubs uit hetzelfde land én teams die elkaar al in de eerste ronde tegenkwamen, kunnen elkaar niet ontmoeten. PSV zal, als nummer twee, beginnen met een thuiswedstrijd.

De heenduels in de achtste finale zijn op 13, 14, 20 en 21 februari. De returns vinden plaats op 5, 6, 12 en 13 maart. De eindstrijd van het 32ste Champions League-seizoen is op zaterdag 1 juni op Wembley.

De laatste keer dat PSV het schopte tot overwintering in de Champions League was in het seizoen 2015/16. Destijds ging het in de achtste finale mis tegen Atlético Madrid, na een nederlaag in een strafschoppenserie.

Achtstefinalisten in de Champions League:

Groepswinnaar Nummer twee
A Bayern München FC Kopenhagen
B Arsenal PSV
C Real Madrid Napoli
D Real Sociedad Internazionale
E Atlético Madrid Lazio
F Borussia Dortmund PSG
G Manchester City RB Leipzig
H Barcelona FC Porto
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.