Dit seizoen nog fans in Spaanse stadions? 'We sluiten niets uit'

Reacties

Het is niet uitgesloten dat er dit seizoen nog supporters verwelkomd zullen worden in de Spaanse stadions, voor de competitiewedstrijden in La Liga en de Segunda División. Door het plan van Las Palmas om al op 13 juni fans binnen te laten is echter een dikke streep gezet.

Dit seizoen nog fans in Spaanse stadions? 'We sluiten niets uit'
© Pro Shots

Las Palmas staat vijftiende op het tweede niveau in Spanje en hervat de competitie over tien dagen met een thuiswedstrijd tegen nummer vijf Girona. Voorzitter Miguel Ángel Ramírez van Las Palmas liet weten dat het stadion voor deze wedstrijd voor dertig procent gevuld kon worden. De club zou in dat geval aan alle voorzorgsmaatregelen kunnen voldoen.

De poging van Ramírez maakte een vergadering noodzakelijk. Fernando Simon van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid sprak onder meer met Irene Lozano van het National Sports Council, de Spaanse Minister van Gezondheid Salvador Illa en vier spelers uit La Liga: Gerard Piqué van Barcelona, Dani Carvajal van Real Madrid, Koke van Atlético Madrid en Asier Illarramendi van Real Sociedad.

De spelers benadrukten dat zij van mening zijn dat er enkel weer toeschouwers kunnen worden toegelaten als dat overal in het land toegestaan is. Dit om competitievervalsing tegen te gaan. In Spanje gelden nu andere regels op de Canarische eilanden dan in delen van het vasteland. 'Voor nu is het toestaan van fans onmogelijk', benadrukte Lozano dan ook tegenover AS. 'De integriteit van de competities moet gerespecteerd worden.'

Simon hield voor de (nabije) toekomst wel een slag om de arm. 'We sluiten niets uit', wordt hij geciteerd door Marca. 'Er is nog geen definitief antwoord. Dat kan ook niet. Als in fase drie van de exitstrategie blijkt dat het mogelijk is, dan zullen we daar goed naar kijken.'

In La Liga zijn nog elf speelronden te gaan. Het seizoen op het hoogste niveau van Spanje wordt op donderdag 11 juni hervat, met de derby Sevilla - Real Betis. Ook in de Segunda División zijn nog elf volledige speelronden te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.