'Dit Napoli kan de halve finale van de Champions League halen'

Reacties

Arrigo Sacchi is zwaar onder de indruk van Napoli. De legendarische Italiaanse oud-trainer denkt dat de ploeg van Luciano Spalletti de halve finale Champions League kan halen, als ze bescheiden blijven.

'Dit Napoli kan de halve finale van de Champions League halen'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 2
Ajax
Ajax

Napoli is na vier groepsduels al zeker van kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League. Sacchi, die in het verleden onder meer furore maakte als trainer van AC Milan, geniet van het succes van de Napolitanen. 'Het is een prachtig team', zegt hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ze spelen modern voetbal, ze vallen aan met elf spelers en verdedigen met elf spelers', aldus Sacchi.

'Soms heb je het idee dat ze met hun ogen dicht zouden kunnen spelen. Ze vinden elkaar zó makkelijk. Dat is het resultaat van het werk van Spalletti', vindt Sacchi. 'Ze hebben echt het verlangen om de tegenstander te domineren, ander maak je geen vier doelpunten tegen Liverpool en in totaal zelfs tien tegen Ajax. Ze zullen belangrijke waarden hebben, zowel technisch als moreel.'

Sacchi denkt dat Napoli daardoor ver kan komen in Europa. 'Als ze allemaal bescheiden blijven en zoveel blijven lopen, kunnen ze heel ver komen. Ik denk dat ze de halve finale van de Champions League kunnen halen, als ze wat geluk hebben met de loting', aldus de inmiddels 76-jarige Italiaan.

Alfred Schreuder werd na de 4-2 van woensdag ook gevraagd of Napoli de Champions League kan winnen. 'De finale is ver weg, maar ze maken een uitstekende indruk', antwoordde de Ajax-trainer. 'Ze zijn fysiek goed en er zit voetballend een heel goed idee achter. Ze maken een grote kans. Ik vond het de beste ploeg waar ik de afgelopen jaren tegen gespeeld heb.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.