'Dit miljoenenbedrag levert João Félix in om voor Barça te spelen'

Reacties

João Félix heeft een behoorlijk financieel offer gebracht om op huurbasis naar Barcelona te mogen vertrekken. De Portugees nam omgerekend genoegen met miljoenen minder om te vertrekken bij Atlético Madrid.

'Dit miljoenenbedrag levert João Félix in om voor Barça te spelen'
© Pro Shots

In Portugese media weten ze de details van de deal tussen de twee Spaanse topclubs. Zo stond in het oude contract van João Félix dat hij circa zes miljoen euro per jaar zou verdienen. Atlético Madrid betaalde hem nog voor de maanden juli en augustus, Barça betaalde hem vervolgens 400 duizend euro voor de rest van het seizoen. Daarmee loopt João Félix dus al vijf miljoen mis in het huidige seizoen.

In de komende seizoenen, bij zijn terugkeer naar Atlético Madrid, gaat de 23-jarige aanvaller ook minder verdienen. In de Spaanse hoofdstad wilden ze hem laten gaan als João Félix zijn contract zou verlengen. De financiële voorwaarden zijn flink gewijzigd. In het komende, nieuwe seizoen, gaat João Félix nog 'maar' drie miljoen per seizoen verdienen. Met een contract dat doorloopt tot medio 2028 levert dat ook een schade van zo'n twaalf miljoen op.

João Félix kwam in 2019 voor een megabedrag over van Benfica en werd vorig seizoen ook al verhuurd aan Chelsea. Inmiddels heeft hij zijn Barcelona-debuut al gemaakt, maar scoren of een assist leveren deed hij nog niet voor zijn nieuwe werkgever.

Voordat João Félix zijn huurtransfer naar Barça afrondde, schreven we al over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.