'Dit is het beste Ajax dat ik dit seizoen heb gezien'

Reacties

Ajax maakte in de eerste helft van het thuisduel met Aston Villa in de achtste finale van de Conference League een goede indruk. Daar waren de analytici bij ESPN het in de rust roerend over eens.

'Dit is het beste Ajax dat ik dit seizoen heb gezien'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Vooraf was de verwachting dat Aston Villa als nummer vier van de Premier League een maatje te groot zou zijn, maar de ploeg van manager Unai Emery speelde in de eerste helft niet op het tempo dat bij een topploeg uit Engeland hoort. En Ajax maakte juist wel een goede indruk.

'Dit is het beste Ajax dat ik dit seizoen heb gezien', was Kenneth Perez donderdagavond lovend. De Deense oud-speler van Ajax voegde eraan toe dat de ploeg van trainer John van 't Schip weinig kansen creëerde. 'Maar dit is een begin. Het druk zetten is echt heel erg goed.'

Perez zag dat Ajax compact staat, goed collectief druk zet en de bal écht wil veroveren. 'Dat vond ik heel erg sterk.' Daar sloot Marciano Vink zich bij aan. 'Ajax temporiseert goed, speelt heel gedisciplineerd. Zo goed heb ik ze dit seizoen nog niet gezien. En het druk zetten was grandioos.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.