Dit is de procedure als een WK-ganger van Oranje geblesseerd raakt

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn 26 spelers voor het WK vrijdag bekendgemaakt. Het is uiteraard mogelijk dat er uit die groep nog spelers moeten afhaken met een blessure. De FIFA heeft de KNVB duidelijkheid verschaft over de procedure die dan te volgen is.

Dit is de procedure als een WK-ganger van Oranje geblesseerd raakt
© Pro Shots

Vervangingen zijn toegestaan tot 24 uur voor aftrap van de eerste WK-wedstrijd. In het geval van Oranje, dat zijn toernooi op maandag 21 november opent tegen Senegal, betekent het dat de deadline volgende week zondag ligt, om 17:00. Daarvoor is een doktersverklaring nodig die uitwijst dat de kwetsuur van dien aard is dat de speler geen rol kan spelen in het toernooi. De eindbeslissing ligt in alle gevallen bij de FIFA.

Hoewel het voor de hand ligt dat Van Gaal in zo'n geval terug zou grijpen op zijn voorselectie, is dat geen in beton gegoten regel. Het staat de bondscoach vrij om op te roepen wie hij wil. Na de deadline van volgende week zondag is die mogelijkheid vervlogen en moet Oranje het – hopelijk – vier weken zien vol te houden met de spelers die nu zijn opgeroepen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.