Dit is de ongelofelijke paklijst van Brazilië voor het WK in Qatar

Reacties
Dit is de ongelofelijke paklijst van Brazilië voor het WK in Qatar
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoe ver Brazilië ook mag komen dit WK, aan de bagage zal het in ieder geval niet liggen. Het land neemt liefst 5,5 ton aan bagage mee naar het trainingskamp in Turijn, waar het zich voorbereidt op het wereldkampioenschap.

Het Braziliaanse Globo.com heeft de hand weten te liggen op de immense paklijst. 930 shirts, 30 kilogram cassavemeel en 92 kilogram medicijnen is nog maar een gedeelte van alles wat de nationale ploeg meeneemt. De ploeg traint vijf dagen in Italië om vervolgens naar Qatar af te reizen. Het land heeft drie mensen aangesteld die zich volop op de bagage focussen.

De 5,5 ton is veel, maar minder dan vier jaar geleden tijdens het WK in Rusland. Toen nam het land 7 ton aan bagage mee. De reden is het verschil in temperatuur. Waar het in Rusland nogal eens koud kan zijn, is dit in Qatar met temperaturen tussen de 15 en 30 graden bepaald niet het geval. Ook een voordeel: de Braziliaanse delegatie hoeft niet al te veel eten mee te nemen, dit wordt namelijk gewoon verzorgd in de hotels in Turijn en Qatar.

Waar je verder nog aan moet denken bij de bagage van de Braziliaanse voetbalploeg? Zes brancards, dertig wedstrijdballen, printers en een koffiezetapparaat. Ook niet onbelangrijk om fit aan de aftrap te kunnen verschijnen natuurlijk. De tot in de puntjes voorbereide Braziliaanse selectie speelt op donderdag 24 november haar eerste WK-wedstrijd, dan is Servië de opponent in Groep G.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.