Dit heeft Ajax verdiend in Europa (en dit kan er nog bij komen)

Reacties

De kwalificatie voor de laatste zestien in de Conference League levert Ajax een bedrag van 600.000 euro op. Daarmee doorbreken de Amsterdammers dit Europese seizoen de barrière van twaalf miljoen euro aan prijzengeld.

Dit heeft Ajax verdiend in Europa (en dit kan er nog bij komen)
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

De premies in de Conference League doen uiteraard in niets denken aan die in de Champions League, waarin Ajax de laatste seizoenen actief was. Ook in de Europa League is er veel minder te verdienen dan in het miljardenbal, zeker voor clubs die daarin matig presteren, zoals de hoofdstedelingen voor de winterstop.

Gerekend over het hele Europese seizoen verdiende Ajax 12,442 miljoen euro aan prijzengeld. In totaal kan de club nog 8 miljoen euro toucheren: voor het bereiken van de kwartfinale staat één miljoen, een halve finale leidt tot twee miljoen euro extra, een finaleplek garandeert nog eens drie miljoen euro en bij eindwinst komt daar nog twee miljoen euro bij.

In de knock-outfase zijn er op wedstrijdniveau geen premies te pakken, zoals in de groepsfase wel het geval is. Clubs die zich plaatsen voor de volgende ronde krijgen een bonus en de uitgeschakelde teams staan met lege handen.

Onderstaand bedrag is exclusief verdiensten uit bijvoorbeeld de ticketverkoop en merchandise.

De verdiensten van Ajax:

Startpremie 3,63 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 4,092 miljoen
Market pool 2,77 miljoen
Prestatiebonus 1,65 miljoen
Tussenrondedeelname 0,3 miljoen
Totaal 12,442 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.