Discussie na hoofdblessure De Vrij: 'Er moet een cultuuromslag komen'

Reacties

Stefan de Vrij heeft woensdag voor gespreksstof gezorgd. De vraag was of de Nederlandse verdediger van Internazionale niet had moeten worden gewisseld tegen Liverpool.

Discussie na hoofdblessure De Vrij: 'Er moet een cultuuromslag komen'
© Pro Shots

De Vrij moest worden behandeld na een klap tegen zijn hoofd. De Oranje-international leek aangeslagen, maar een wissel bleef achterwege. Sterker nog, trainer Simone Inzaghi stuurde hem weer het veld in.

De actie zorgde voor verbazing bij Dean Ashton. De Engelse oud-prof kon het niet geloven dat de Nederlander gewoon zijn wedstrijd hervatte. 'Er is "ja, maar" of "wil je nog doorgaan?"', verwees hij bij talkSPORT na de protocollen bij het rugby. 'Als er een botsing is met hoofden, dan moet je eraf.'

'De Vrij wil doorgaan, hij wil deze grote wedstrijd spelen. En als team wil je niet zonder een van je beste spelers. Maar waar is de gedachte van het beschermen van de spelers in dit proces?', aldus Ashton. 'Je kan zien hoe De Vrij met zijn handen voor zijn ogen heen en weer gaat, vanwege wat verlies van het zichtvermogen of omdat hij een beetje dizzy is. Dat moet toch genoeg zijn om te zien dat er iets niet goed is?'

De opmerkingen van Ashton passen in de richtlijnen die eerder zijn gesteld bij mogelijk hersenletsel. Maar vooralsnog lijkt het nog geen goede voedingsbodem te hebben gevonden in het voetbal. 'Er moet een cultuuromslag komen. We moeten kijken naar het welzijn van de spelers in plaats van naar het belang voor de ploeg', aldus Ashton.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.