Direct tegenvaller voor Benítez bij competitiestart Real

Real Madrid is in de eerste competitiewedstrijd onder leiding van trainer Rafael Benítez direct tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij promovendus Sporting Gijón bleef het 0-0.

De opvolger van Carlo Ancelotti koos ervoor zijn eerste uitduel te beginnen met James Rodríguez op de bank. Isco, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo (foto) en Jesé moesten voor de aanvallende impulsen zorgen en kregen daarbij de vrijheid van flank te wisselen.

In de eerste helft werkte de tactiek van Benítez nauwelijks. Real ging wel op zoek naar zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen, maar mocht van geluk spreken dat het bij rust niet achterstond. Een schitterende kopbal van Antonio Sanabria leek via de lat een treffer op te leveren, maar de bal was de doellijn nog niet helemaal gepasseerd.

Ronaldo, die kort daarna tevergeefs naar de grond ging en appelleerde voor een strafschop, kon zijn stempel niet drukken. In de tweede helft ging De Koninklijke onder aanvoering van de Portugees wel op zoek naar de zo gewilde goal, maar bleven de nodige kansen onbenut of trad doelman Iván Cuellar op als reddende engel voor Gijón. Ook de invalbeurt van Rodríguez bood geen soelaas.

Zodoende begon Real de competitie teleurstellend en zal Benítez de druk al voelen toenemen. Het doelpuntloze gelijkspel past overigens wel precies in het opmerkelijke verhaal van de eerste Spaanse speelronde. In geen enkele wedstrijd werd tot nu toe vaker dan één keer gescoord en er vielen in totaal maar drie (!) treffers in zeven duels.

Zowel Barcelona als Atlético Madrid tekende voor een van die goals, waardoor Real direct al twee punten achterstand heeft op de twee concurrenten.