Valencia kan bij debuut Bakkali niet van Rayo winnen

Valencia is de competitie begonnen met een teleurstellend gelijkspel op bezoek bij Rayo Vallecano. Ook debutant Zakaria Bakkali kon niet voorkomen dat het duel in 0-0 eindigde.

Bakkali zag hoe zijn ploeg in de eerste helft, die verliep zonder grote kansen, niet tot scoren kwam en mocht daar vanaf de 61ste minuut wat aan proberen te veranderen. Dat lukte de voormalige PSV-aanvaller niet.

De grootste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Manucho leek de bal op een meter voor het intikken te hebben, maar een ultieme krachtsinspanning van Shkodran Mustafi voorkwam dat de spits de ban brak. In de allerlaatste minuut leek Alvaro Negredo nog te gaan scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Toño.

Omdat het de ploegen dus niet lukte voor het eerst dit seizoen te scoren, opende Valencia de competitie met een teleurstellend gelijkspel. Daardoor gaan Espanyol en Atlético Madrid voorlopig aan kop in Spanje. Zij versloegen respectievelijk Getafe en Las Palmas met 1-0. Ook Málaga-Sevilla (vrijdag) en Deportivo La Coruña-Real Sociedad eindigden in 0-0, waardoor de eerste speelronde in Spanje vooralsnog geen vuurwerk heeft geboden.