'Dilemma bij Real Madrid: Eriksen of Pogba?'

Reacties

Met drie aankopen is Real Madrid al aardig op dreef met het versterken van de selectie voor komend seizoen. Eden Hazard moet aanwinst nummer vier worden. Maar wie volgt dan? Volgens AS is er onenigheid over de te halen middenvelder.

'Dilemma bij Real Madrid: Eriksen of Pogba?'

Er worden twee opties besproken binnen de club: Paul Pogba en Christian Eriksen. Laatstgenoemde heeft bij Tottenham Hotspur nog een contract tot medio 2020 en de vraagprijs zou mede daardoor maar zo’n zeventig miljoen euro bedragen. Het halen van de 27-jarige Deen heeft de voorkeur van onder anderen president Florentino Pérez. Met Eriksen wordt voor combinatievoetbal gekozen. Bovendien geldt de ex-Ajacied als een voorbeeldprof, een dienstbare spelmaker, zoals Luka Modric.

Zinedine Zidane wil echter het liefst Pogba naar Estadio Santiago Bernabéu halen. Voor hem is het een persoonlijke kwestie geworden. Hazard geldt als de grote steraankoop die Pérez wil halen. Voor Zidane is Pogba de Galactico-aankoop. De sterspeler van Manchester United past in de directere en fysiekere speelstijl die de teruggekeerde coach voor ogen heeft. Maar de Engelsen willen minstens 150 miljoen euro voor de 26-jarige WK-winnaar. Gareth Bale zou wel bij de deal betrokken kunnen worden.

Voor Real is het duidelijk dat het halen van Eriksen of Pogba de lastigste deal van de zomer wordt. De verwachting is dat het met de onderhandelingen over Hazard, wiens contract volgende zomer afloopt bij Chelsea, goedkomt. Intern wordt nu verder onderzoek gedaan naar de voordelen van het halen van Eriksen of Pogba, met wie Zidane al gesproken heeft over een transfer.

Wat in het voordeel van Eriksen spreekt, is dat Real Madrid ook serieus moet denken aan de limieten voor Financial Fair Play. Met Rodrygo (45 miljoen euro), Éder Militão (50 miljoen euro) en Luka Jovic (60 miljoen euro) zijn al drie transfers bevestigd. Daar blijft het dus niet bij in aanloop naar het seizoen van de revanche. Het belooft nog een interessante transferzomer te worden in Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.