Dier luidt de noodklok richting loodzwaar schema Tottenham

Reacties

Het was al bekend dat door de uitbraak van het coronavirus de speelschema's in dit seizoen propvol zouden zitten, maar voor de spelers Tottenham Hotspur zijn er nauwelijks rustperiodes te vinden in de komende periode. Het is geen onrealistisch scenario dat de Engelsen in 21 dagen 9 wedstrijden af gaan werken. Voor Eric Dier reden om zijn frustratie te uiten.

Dier luidt de noodklok richting loodzwaar schema Tottenham
© Pro Shots

Tottenham opende afgelopen zondag het seizoen in de Premier League met een 0-1 nederlaag tegen Everton, donderdagavond is de club alweer in Bulgarije te vinden voor het Europa League-duel met Lokomotiv Plovdiv. Tussen het Europese- en competitiegeweld door moet Tottenham ook nog een bekerduel afwerken, waardoor het schema moordend is.

'Het lijkt wel alsof men niets geeft om het welzijn van de spelers', geeft Dier aan in Engelse media. 'Om iemand te vragen om te spelen op zondag, dinsdag, donderdag, zondag, dinsdag, donderdag en dan weer zondag, dat is gewoon totaal niet logisch.' Dier heeft extra reden tot klagen, in de afgelopen interlandperiode speelde hij ook al twee volledige wedstrijden in het shirt van Engeland.

Tottenham kwam door de eindklassering in het vorige seizoen in de tweede voorronde van de Europa League terecht en moet dus drie rondes overleven om in de groepsfase van het Europese toernooi terecht te komen. De afgelopen jaren was Tottenham verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League.


Het potentiële schema voor Tottenham

Datum Wedstrijd Competitie
13-sep Tottenham-Everton (0-1) Premier League
17-sep Plovdiv-Tottenham Europa League
20-sep Southampton-Tottenham Premier League
22-sep Leyton Orient-Tottenham League Cup
24-sep derde voorronde Europa League
27-sep Tottenham-Newcastle Premier League
29-sep vierde ronde League Cup
1-okt play-offs Europa League
3-okt Man United-Tottenham Premier League
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.