Diego Costa trapt na: 'Kijk waar Conte nu is'

Reacties

Diego Costa heeft geen spijt van zijn pijnlijke vertrek bij Chelsea. De Atlético Madrid-spits zegt aan de vooravond van de Madrileense derby enorm blij te zijn met Diego Simeone. Een trainer die volgens hem open en eerlijk is, in tegenstelling tot de nu clubloze Antonio Conte.

Diego Costa trapt na: 'Kijk waar Conte nu is'

Kort na het winnen van de Premier League-titel ontving Costa van Conte een berichtje waarin de manager vertelde de spits niet meer nodig te hebben. De stukgelopen relatie met de Italiaanse trainer leidde uiteindelijk tot het vertrek van de Spaanse international naar Atlético Madrid, nadat de aanvaller een tijdlang had geweigerd om in actie te komen voor de Engelse topclub.

In een interview met Marca komt Costa terug op de onenigheid van toen: 'Zijn gedrag was de reden dat ik vertrok bij Chelsea. Wij hebben hem als team toen kampioen gemaakt en dan stuurt hij me zoiets. Kijk waar hij nu is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is het tegenovergestelde van hoe het nu is bij Atlético, waar Diego Simeone altijd direct is tegen zijn spelers en probeert te helpen. Ik ben altijd duidelijk geweest dat ik naar Atlético wilde en dat als ik geen toestemming zou krijgen, dat ik naar mijn familie in Brazilië zou vertrekken. Dat is belangrijker voor mij dan geld', aldus de targetman van Atlético.

De druk op Costa is ondertussen toegenomen. Na een sterke start staat de aanvalspartner van Antoine Griezmann nu al sinds eind februari droog in La Liga. Costa: 'Het stoort me, ik heb echt een goal nodig. Zo hoort het ook te zijn. Ik krijg ook geen kansen, maar dat ligt niet aan mijn teamgenoten. Het is nu eenmaal hoe het is.'

Voor de altijd heetgebakerde spits wacht zaterdagavond weer een confrontatie met misschien wel zijn favoriete tegenstander als het gaat om fel strijden: Sergio Ramos. De twee gaan bij de Spaanse ploeg goed met elkaar om, maar hebben al vaak duidelijk gemaakt dat vriendschap het laatste is dat telt op de dag van de derby. 'We willen Real Madrid altijd verslaan en zij willen ons ook vermoorden. We willen graag aanvallender spelen, vaker scoren en we weten dat dat gaat komen', sluit Costa hoopvol af.

Atlético heeft na zes speelronden een achterstand van twee punten op zowel koploper Barcelona als Real Madrid. De derby begint zaterdag om 20.45 uur in Estadio Santiago Bernabéu.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.