Marcelo dreigt derby te missen: 'Nederlaag doet meer pijn dan blessure'

Met de derby tegen Atlético Madrid in aantocht nemen de zorgen voor Julen Lopetegui toe. De trainer van Real Madrid zag zijn ploeg niet alleen met 3-0 onderuit gaan bij Sevilla, ook viel Marcelo uit met een kuitblessure.

Zo kort na afloop van het verloren competitieduel was nog niet duidelijk wat de ernst van de blessure van de Braziliaanse linksback was. Spaanse media schatten de kans dat hij mee kan doen tegen Atlético echter niet groot in. 'Hij heeft een behoorlijke tik gehad, we zullen morgen moeten zien hoe ernstig het is', zei Lopetegui na afloop in de wetenschap dat ook Isco voorlopig aan de kant staat.

Marcelo zelf maakte zich drukker om de nederlaag, die al in de eerste helft gestalte kreeg. 'Ik heb een blessure opgelopen, maar de nederlaag doet me meer pijn', zei de vleugelverdediger na afloop. 'Sevilla was gewoon beter in de eerste helft. Het ontbrak bij ons aan bepaalde dingen tegen een sterke ploeg als Sevilla. Deze nederlaag doet pijn, we zullen een aantal dingen moeten veranderen.'

Lopetegui gaf op de persconferentie na afloop eveneens toe dat de Andalusiërs simpelweg de betere ploeg waren. 'Ons probleem was dat Sevilla vooral in de openingsfase duidelijk beter was. Het was van onze kant een slechte wedstrijd, Sevilla heeft verdiend gewonnen. Het idee was om hoog druk te zetten, maar dat pakte niet goed uit en daar betaalden we de rekening voor.'

Real liet door de forse nederlaag niet alleen de kans liggen om Barcelona van de koppositie te stoten, het vertoonde spel baart ook zorgen richting de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Atlético. Lopetegui raakt niet in paniek. 'Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal in La Liga. Het zal niet de laatste keer zijn. Nu moeten we ons voorbereiden op een belangrijke, uitdagende wedstrijd.'

Sevilla
Sevilla-trainer Pablo Machín zag zijn ploeg de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe spelen. 'Waarschijnlijk wel ja, zeker gezien de tegenstander. Elke dag kunnen we onze speelstijl beetje bij beetje verbeteren. Dit is een avond om niet snel te vergeten. Het publiek heeft vanaf minuut één tot het laatste fluitsignaal genoten. Jammer dat het geen weekend is, dan had de avond nog veel langer kunnen duren.'