Diego Costa tegen West Brom weer goud waard voor Chelsea

Reacties

Diego Costa heeft voorkomen dat Chelsea voor het eerst in negen competitieduels punten liet liggen. In eigen huis stevende de ploeg van de Italiaanse tacticus Antonio Conte tegen West Bromwich Albion af op een 0-0 gelijkspel,  maar kreeg Costa de degelijke subtopper uiteindelijk toch op de knieën met alweer zijn twaalfde competitiedoelpunt: 1-0.

Diego Costa tegen West Brom weer goud waard voor Chelsea

De ploeg van manager Tony Pulis staat al het gehele seizoen als degelijk te boek en had in de vier duels voorafgaand aan het bezoek aan de koploper tien punten gehaald. Die serie viel in het niet bij de resultaten van de ontketende Chelsea-formatie. Met een veranderde tactiek, Conte schakelde om naar een 3-4-3-formatie, wonnen de Londenaren sinds de 3-0 nederlaag bij Arsenal van 24 september alle acht de daaropvolgende duels in de competitie.

Ook tegen West Brom hield Conte vast aan zijn ideale elf, maar werden de eerste haarscheurtjes in het bastion van de koploper zichtbaar. Diego Costa en Eden Hazard konden hun stempel niet drukken, terwijl David Luiz geregeld kwetsbaar oogde. In de eerste helft roken Chris Brunt en Salomon Rondón aan de 0-1 en symboliseerde David Luiz de onmacht van Chelsea. Zijn vrije trap in de 41ste minuut was de eerste poging op doel van de thuisploeg.

Even typerend was dat het in de tweede helft bij de tweede doelpoging van The Blues ook direct raak was. Diego Costa vocht zich langs Gareth McAuley en vond dat ene gaatje in de muur van het defensieve West Brom. De Chelsea-spits schoot de bal in de bovenhoek en zorgde daarmee voor een vreugde-uitbarsting bij zijn manager Conte.

Chelsea sleepte de negende zege op rij immers uit het vuur en doet daardoor wederom uitstekende zaken. Manchester City, een van de concurrenten in de titelrace, ging immers zaterdag met 4-2 onderuit op bezoek bij Leicester City. Arsenal is met drie punten minder voorlopig de voornaamste concurrent van Chelsea. Liverpool kan, als het wint van West Ham United, tot op vier punten van de lijstaanvoerder komen. City staat nu al zeven punten achter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.