Diego Costa steelt direct de show bij Atlético-rentree

Reacties

Diego Costa is weer helemaal terug bij Atlético Madrid. De spits maakte woensdagavond als invaller zijn rentree voor de Spaanse topclub en was direct trefzeker in het bekerduel met Lleida Esportiu. Hij zorgde al snel na zijn invalbeurt voor de derde Madrileense treffer. Uiteindelijk won Atlético met 0-4.

Diego Costa steelt direct de show bij Atlético-rentree

De Spaanse derdeklasser begon dapper tegen Atlético en zocht volop de aanval, maar het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen werd al snel duidelijk. Diego Godín zorgde in de 33ste minuut met een kopbal voor de 0-1, een paar minuten later was het Fernando Torres die de 0-2 maakte. De spits tikte van dichtbij raak. Dat deed hij uit buitenspelpositie, iets dat door de arbitrage niet werd opgemerkt.

Na rust was het vooral wachten op de debutanten bij Atlético. Trainer Diego Simeone had behalve Diego Costa immers ook Vitolo op de bank gezet. Laatstgenoemde kwam afgelopen zomer na een heuse transfersoap over van Sevilla en werd door Atlético, dat door een transferverbod geen nieuwe spelers mocht inschrijven, direct weer verhuurd aan Las Palmas.

In de 58ste minuut was het zover voor Vitolo, die Yannick Ferreira-Carrasco verving. Vijf minuten later volgde ook de entree van verloren zoon Diego Costa, tot onvrede van Fernando Torres, die het veld moest ruimen en dat met het nodige misbaar deed.

De zure blik van Torres vanaf de reservebank werd dan ook duidelijk in beeld gebracht toen Diego Costa de Atlético-fans vijf minuten na zijn invalbeurt al op de banken kreeg. De spits schudde twee verdedigers van zich af en tikte met een snelle voetbeweging een voorzet van Juanfran binnen: 0-3.

Tot schrik van Atlético raakte Diego Costa bij het maken van zijn goal geblesseerd aan zijn linkerknie. Na een langdurige behandeling kon de Spaanse international de wedstrijd hervatten. Diego Costa zag hoe de eveneens ingevallen Antoine Griezmann er met een fraaie vrije trap nog 0-4 van maakte, waardoor de return op 9 januari in het Wanda Metropolitano een formaliteit lijkt. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.