Valencia pikt met Vietto eerste Diego Costa-slachtoffer op

Reacties

Valencia heeft met Luciano Vietto zijn nieuwe aanvaller gevonden. De 24-jarige speler van Atlético Madrid is in de sinaasappelstad geland om de laatste details van de huurdeal (inclusief optie tot koop) af te ronden.

Valencia pikt met Vietto eerste Diego Costa-slachtoffer op

Door de komst van Diego Costa is er voor Vietto geen plaats meer in Madrid. De targetman die Chelsea verliet voor zijn oude liefde Atlético trainde al enige tijd mee bij de ploeg van Diego Simeone, maar is nu pas speelgerechtigd vanwege het einde van de transferban. Costa kan woensdagavond in het Spaanse bekertoernooi bij de uitwedstrijd tegen Lleida zijn rentree maken.

Simeone heeft volop keuze voor zijn frontlinie en Vietto is het kind van de rekening geworden. De kleine aanvaller moest Antoine Griezmann, Kévin Gameiro, Ángel Correa en Fernando Torres al voor zich dulden in de rangorde. Valencia-coach Marcelino kende de situatie van zijn voormalige pupil en heeft nu toegeslagen. 'Ik heb met hem gesproken en zijn telefoontje was erg belangrijk voor mijn beslissing', legde Vietto uit op het vliegveld van Valencia.

Vietto werkte al met Marcelino samen in het meest succesvolle jaar van zijn loopbaan. In het seizoen 2014/15 kwam de Argentijn onder de Spaanse coach tot twintig goals, waarna hij voor twintig miljoen euro naar Atlético vertrok. Bij Valencia, de huidige nummer drie van Spanje, krijgt Vietto na een teleurstellende periode in Madrid de kans om zijn belofte in te lossen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.