Diakhaby verpest avond Cillessen en Valencia

Valencia heeft vrijdag na een knotsgekke slotfase gelijkgespeeld tegen Levante. De thuisploeg leek te gaan winnen door een late treffer van Rodrigo, maar Jasper Cillessen moest diep in de extra tijd toch vissen.

Valencia
Valencia
1 - 1
Levante
Levante

Bij Valencia stond Cillessen weer onder de lat. In de laatste twee competitieduels voor de coronabreak heroverde de Nederlander zijn plek en kwam Jaume Domènech weer op de bank terecht. Valencia heeft nog veel om voor te spelen en hoopt zelfs nog op een plekje in de topvier, wat een Champions League-ticket zou opleveren. De derby tegen Levante was voor de thuisploeg een moeizaam duel.

Cillessen moest in de eerste helft een aantal keer in actie komen, onder andere op een inzet van José Luis Morales en later twee pogingen van Rubén Rochina. Aan de andere kant was het Carlos Soler die op aangeven van Rodrigo de lat raakte. Dat waren overigens wel de hoogtepunten van het eerste bedrijf. De wedstrijd was niet bepaald het toppunt van amusement.

Na rust kwam er even meer leven in de brouwerij tijdens een goede fase van Valencia. Gonçalo Guedes vuurde de bal over en Rodrigo stuitte op doelman Aitor. Aan de andere kant haalde Daniel Wass een lage voorzet met moeite weg en leek het er even op dat de bal in eigen doel ging verdwijnen, maar Valencia ontsnapte. Met nog een kwartier op de klok kwam de thuisploeg met een man meer te staan. Levante-aanvaller Roger Martí kreeg wegens een overtreding voor de tweede keer een gele kaart en kon gaan douchen.

De bezoekers hielden lang stand, maar leken in de slotfase toch te moeten buigen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Rodrigo die de bal bij de eerste paal binnenschoof na een voorzet van José Gayá. Cillessen stopte vervolgens een kopbal van Gonzalo Melero, maar moest diep in de extra tijd toch vissen toen diezelfde Melero mocht aanleggen vanaf elf meter. Mouctar Diakhaby beging een overtreding op Rúben Vezo en op aanraden van de VAR werd het een strafschop. Melero stuurde Cillessen de verkeerde hoek in: 1-1.

Door het gelijkspel blijft Valencia op de zevende plek in La Liga. De ploeg heeft 43 punten, twee minder dan nummer zes Atlético Madrid. De Madrilenen gaan zondag op bezoek bij Athletic Club.