Di María en Cavani slopen taai Guingamp

Paris Saint-Germain is in het spoor gebleven van AS Monaco. Guingamp moest in de tweede helft het hoofd buigen voor het Zuid-Amerikaanse smaldeel van PSG (4-0).

Op 17 december was het Guingamp geweest dat PSG de laatste nederlaag in de Ligue 1 had bezorgd. Vier maanden later bood de Bretonse ploeg ook in Parc des Princes flink wat verzet tegen de Parijse grootmacht. De thuisploeg had een overwicht, maar het duurde lang voordat dat ook resulteerde in een doelpunt.

In de 56ste minuut brak Ángel Di María de ban. Na onnodig balverlies van Christoph Kerbat schakelde PSG razendsnel om. Edinson Cavani zette daarbij zijn Argentijnse teamgenoot vrij voor Guingamp-doelman Karl-Johan Johnsson, die door een wippertje werd geklopt. Daarmee was het verzet van de gasten gebroken.

Cavani onderstreepte dat in de zestigste en 71ste minuut door de marge te vergroten. De Uruguayaan loopt dankzij zijn productie tegen Guingamp één op één in het huidige Ligue 1-seizoen (29 goals). Blaise Matuidi gaf in blessuretijd met de 4-0 zijn dertigste verjaardag extra kleur. Door de overwinning is PSG over Olympique Nice naar de tweede plaats gewipt, waarbij de achterstand op koploper AS Monaco drie punten is.