Di María dolt Ronaldo met fraaie beweging in oefenwedstrijd

Benfica heeft donderdagavond met 4-1 van Al-Nassr gewonnen in een oefenwedstrijd. Het verschil werd al voor rust gemaakt door de thuisploeg, waar Orkün Kökçü in de basis begon.

Al Nassr
Al Nassr
1 - 4
Benfica
Benfica

Bij de tegenstander uit Saoedi-Arabië maakte uiteraard Cristiano Ronaldo zijn opwachting voor deze trainingswedstrijd in de Algarve. De ploeg van Roger Schmidt was in de eerste helft duidelijk sterker en nam een 3-0 leiding door goals van Ángel Di María en daarna twee stuks van Gonçalo Ramos. Het beklijvende moment van de eerste helft kwam ook van Di María, door zijn gewezen ploegmaatje Ronaldo tot figurant te degraderen met een prachtige beweging.

De Arabieren kwamen op slag van rust terug tot 3-1 door Khalid Al Ghannam, maar het kwam niet van een comeback. In de tweede helft, waarin Schmidt zijn hele basisploeg (met ook David Neres er nog in) had vervangen zodat onder meer Fredrik Aursnes ook een halve wedstrijd kon spelen, kwam Al-Nassr niet meer dichterbij. Sterker nog, via Andreas Schjelderup werd de marge nog iets groter. Ronaldo werd in de slotfase gewisseld. Een beleefd applaus van het Portugese publiek was zijn deel.