Di Francesco trots: 'Kregen Liverpool tegen de touwen'

AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco is teleurgesteld na de uitschakeling van zijn club in de halve finale van de Champions League, maar vooral trots. De Italianen wonnen in eigen huis met 4-2, maar dit was niet voldoende om de 5-2 nederlaag op Anfield weg te poetsen.

De flamboyante eindverantwoordelijke van de Romeinen kijkt vooral naar de toekomst. 'We zijn gegroeid door deze ervaring. Natuurlijk ben ik nu teleurgesteld, maar ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze het goed hebben gedaan. Liverpool zo tegen de touwen krijgen in de tweede helft was nagenoeg perfect.'

AS Roma maakte in de tweede helft drie doelpunten en boog zodoende een 1-2 achterstand om in de overwinning. Technisch directeur Monchi haalde na de wedstrijd flink uit naar de UEFA, maar daar doet Di Francesco niet aan mee in gesprek met Mediaset Premium. 'Dat is aan de club. Ik moet mij laten horen aan de spelers. We hadden een kans, maar we hebben het verspeeld.'

Voor AS Roma liggen nog drie competitiewedstrijden in het verschiet. In de slotfase van het seizoen moet de club zijn plek in de topvier - en dus Champions League-voetbal - verdedigen ten opzichte van nummer vijf Internazionale. AS Roma staat momenteel derde in de Serie A met zeventig punten, Inter heeft vier punten minder. AS Roma speelt dit seizoen nog tegen Cagliari (uit), Juventus (thuis) en Sassuolo (uit).

Met Robert Maaskant blikken we terug op de wedstrijd AS Roma - Liverpool.