Deze vier ploegen maken nog kans op de fameuze treble

Reacties

Wanneer Ajax dit seizoen nog acht wedstrijden wint, is de treble een feit. Naast de Amsterdammers maken er nog drie andere clubs kans op het behalen van dit kunststukje.

Deze vier ploegen maken nog kans op de fameuze treble

Pas zeven clubs pakten in het verleden de treble, waaronder Ajax in 1972 en PSV in 1988. Ook Manchester United, Internazionale en Bayern München kregen het eerder voor elkaar en Barcelona lukte het zelfs twee keer, in 2009 en 2015. De Catalanen mogen ook dit seizoen nog hopen. Celtic staat als eerste op het lijstje door het perfecte seizoen 1966/67, waarin de club als enige ooit de quadruple pakte door ook de League Cup te winnen.

Dit seizoen kan Manchester City de prestatie van Celtic nog evenaren. De ploeg van Pep Guardiola won al de League Cup en staat in de finale van het FA Cup-toernooi, waarin Watford volgende maand de tegenstander zal zijn. City doet met nog vijf competitiewedstrijden te gaan ook nog volop mee in de strijd om het landskampioenschap en speelt woensdag in de kwartfinale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. In eigen huis moet het een 1-0 achterstand zien weg te poetsen.

Die andere kwartfinale op de woensdagavond gaat tussen FC Porto en Liverpool. Porto is de vierde en laatste ploeg die dit seizoen nog kans maakt op de treble: de Portugezen staan tweede in de nationale competitie, met enkel een slechter doelsaldo dan koploper Benfica, en spelen in de finale van het Portugese bekertoernooi tegen Sporting Portugal. In de Champions League-ontmoeting met Liverpool staat het op een 2-0 achterstand.

Barcelona staat net als Ajax al in de halve finale van de Champions League. De Catalanen gaan verder aan kop in La Liga, met een voorsprong van negen punten op achtervolger Atlético Madrid, en strijden op 25 mei met Valencia om de Copa del Rey. Ajax speelt op 5 mei al een bekerfinale: in De Kuip is Willem II dan de tegenstander. De ploeg van Erik ten Hag gaat met nog vier competitiewedstrijden te gaan aan kop in de Eredivisie, met evenveel punten maar een beter doelsaldo dan PSV, en neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Tottenham of Man City.

De overgebleven kanshebbers voor de treble

Club: CL: Competitie: Beker:
Ajax Halve finale Eerste Finale
Barcelona Halve finale Eerste Finale
Man City Kwartfinale Tweede * Finale
FC Porto Kwartfinale Tweede Finale

* Manchester City heeft een duel minder gespeeld dan koploper Liverpool en staat op een achterstand van slechts twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.