Deze varianten kan Pochettino uit de hoge hoed toveren tegen Ajax

Reacties

Het is nog moeilijk te voorspellen hoe Tottenham Hotspur dinsdagavond zal aantreden tegen Ajax in de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League. Door blessures en schorsingen zijn de opties van manager Mauricio Pochettino beperkter dan normaal. Desondanks kan de Argentijn nog steeds diverse varianten uit de hoge hoed toveren.

Deze varianten kan Pochettino uit de hoge hoed toveren tegen Ajax
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Ajax
Ajax

Het kwam in de analyses over Tottenham al naar voren. Pochettino heeft zijn ploeg verschillende systemen eigen gemaakt. Spurs kan gedurende wedstrijden daardoor van gedaante verwisselen en switchte dit seizoen ook al regelmatig van formatie. Ajax-trainer Erik ten Hag liet tijdens zijn persconferentie al weten dat hij zijn spelers daar op heeft voorbereid.

Een rondje langs de Engelse media levert niet meteen een eenduidig beeld op over de verwachte formatie van Tottenham. Achterin is het vooral de vraag of Jan Vertonghen op tijd fit is voor het weerzien met Ajax. De 32-jarige verdediger werd afgelopen zaterdag tegen West Ham United gespaard, maar lijkt gewoon te kunnen meespelen tegen zijn oude club.

Dat kan twee dingen betekenen voor de speelwijze van Spurs. Of Pochettino kiest ervoor de Belg op de stellen als linker centrale verdediger, waarbij in een verdediging van vier man het centrum zou vormen met Toby Alderweireld. Of Vertonghen is de meest linkse verdediger in een formatie met drie centrumverdedigers en twee wingbacks. In dat geval speelt ook Davinson Sánchez.

Vermoedelijke elf Whoscored: Lloris; Alderweireld, Sánchez, Vertonghen; Trippier, Sissoko, Wanyama, Rose; Eriksen, Alli; Lucas Moura.

Op de flanken lijken Engels internationals Danny Rose (links) en Kieran Trippier (rechts) de voorkeur te krijgen. Trippier werd tegen West Ham eveneens gespaard, maar is voor Pochettino feitelijk het enige alternatief tegen Ajax door de blessure van zijn concurrent Serge Aurier. Rose moet op links met Welsh international Ben Davies uitvechten wie een basisplaats krijgt.

Davies is in een 3-4-2-1-formatie eventueel ook een alternatief voor Vertonghen, mocht de Belg toch niet op tijd fit zijn. Ook zou Pochettino ervoor kunnen kiezen Davies gewoon op te stellen als linksback en Rose door te schuiven naar het middenveld, waar hij dan met de mogelijk toch op tijd fitte Moussa Sissoko en Victor Wanyama of Eric Dier een controlerend blok kan vormen.

Vermoedelijke elf The Standard: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Sissoko, Dier, Rose; Eriksen, Alli; Lucas Moura.

Dat is de 4-3-2-1-variant waarmee The Standard daags voor het heenduel met Ajax komt. In dat geval begint Fernando Llorente op de bank. De Spaanse stormram is de enige klassieke centrumspits die inzetbaar is, omdat Harry Kane voorlopig nog geblesseerd is en Vincent Janssen niet is ingeschreven voor de Champions League. Daarnaast is Heung-min Son geschorst.

Waar liggen de kansen voor Ajax tegen Tottenham Hotspur?

Desondanks is Llorente dus nog niet zeker van een basisplaats. Lucas Moura kan wel rekenen op een plek in de startopstelling van Spurs. De Braziliaanse dribbelaar wordt daarbij ondersteund door Dele Alli en Christian Eriksen, die vanaf het middenveld voor de creatieve impulsen moeten zorgen. In welke formatie het trio dat zal doen, hangt vooral af van het meespelen van Llorente.

Vermoedelijke elf Independant/Express: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Wanyama; Alli, Eriksen, Lucas Moura; Llorente.

Waar The Standard denkt dat Pochettino zijn pinchhitter op de bank houdt, vermoeden The Express en The Independant dat Llorente wel speelt. Beide kranten denken dat de boomlange spits in de punt van de aanval start in een 4-2-3-1-formatie, met achter hem Alli, Eriksen en Lucas als aanvallende middenvelders. Dier en Wanyama vormen dan het blok op het middenveld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.