Deze Premier League-sterren moeten razendsnel om tafel met hun club

Reacties

Premier League-bestuurders moeten om tafel met spelers met een aflopend contract, nu vaststaat dat het seizoen medio juni zal worden hervat. De jaargang zal immers niet voorbij zijn op 30 juni, de einddatum van verbintenissen.

Deze Premier League-sterren moeten razendsnel om tafel met hun club
© Pro Shots

Volgens het transferreglement loopt een contractjaar tot het einde van het seizoen. In de praktijk komt dat neer op 30 juni. De FIFA stelde in april al voor dat die contracten automatisch doorlopen tot de nieuwe einddatum van het seizoen. Juridisch gezien is dat onhoudbaar; vandaar dat clubs in conclaaf moeten met spelers en zaakwaarnemers.

Nieuwe contracten - bijvoorbeeld Hakim Ziyech bij Chelsea - gaan wat de FIFA betreft overigens niet in per 1 juli, maar pas bij de startdatum van het nieuwe seizoen.

We zetten een aantal spelers met een aflopend contract op een rij.

David Luiz (Arsenal)
Vorig jaar werd aangenomen dat de 33-jarige Braziliaan zich tot medio 2021 had verbonden aan Arsenal, maar Engelse media berichtten eerder deze week dat Luiz' contract eind juni al expireert. Luiz speelde dit Premier League-seizoen liefst 25 wedstrijden.

Willian (Chelsea)
Domineert al maanden de sportpagina's van tabloids. Blijft hij wel of niet Chelsea trouw? De 31-jarige Willian zou azen op een tweejarig contract, verbintenissen die The Blues liever niet aanbiedt aan dertigplussers. De Braziliaan speelt al sinds 2013 voor Chelsea.

© Pro Shots

Pedro (Chelsea)
Een tweede 'Chelsea-veteraan'. De 32-jarige Spanjaard won met Barcelona alles wat er te winnen viel, maar kon nooit langdurig imponeren op Stamford Bridge.

Leighton Baines (Everton)
Over veteranen gesproken. De 35-jarige Baines staat sinds 2007 onder contract bij Everton, toen David Moyes er nog als manager fungeerde. Deze jaargang kwam de dertigvoudig Engels international slechts tot 333 minuten in de Premier League.

Wes Morgan (Leicester City)
Een van de vaste waardes in het iconische team van Leicester City dat in 2015/16 sensationeel beslag legde op de Premier League-titel. De afgelopen seizoenen was de inmiddels 36-jarige Morgan een stuk minder onmisbaar. Deze jaargang reikte de Jamaicaan tot slechts 159 minuten.

Adam Lallana (Liverpool)
Stel dat Liverpool zich begin juli kroont tot landskampioen en dat Lallana geen akkoord bereikt over een verlenging van zijn contract. Het zou uiterst pijnlijk zijn voor de allrounder. Bij de kampioen in spe hebben ook doelman Andy Lonergan en verdediger Nathaniel Clyne een aflopend contract.

David Silva (Manchester City)
De 34-jarige technicus kondigde in de zomer van 2019 al aan dat hij aan zijn laatste seizoen bij Manchester City zou beginnen. Verschillende Engelse media meldden al dat Silva koste wat kost de jaargang wil afmaken.

© Pro Shots

Andy Carroll (Newcastle United)
Met nul goals in dertien Premier League-optredens is de boomlange aanvaller niet bezig aan een uitmuntend seizoen voor Newcastle United. De vraag is wat de mogelijke Saoedische overname betekent voor het toekomstperspectief van Carroll.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)
Wordt aan talloze clubs gelinkt, onder meer aan Ajax. De 33-jarige Belg is niet meer zo'n zekerheidje als voorheen bij Tottenham Hotspur, maar staat dit seizoen alsnog op het keurige totaal van 1.544 Premier League-minuten.

Heurelho Gomes (Watford)
De met 6-0 verloren FA Cup-finale tegen Manchester City leek vorig seizoen zijn zwanenzang te worden, maar Gomes kwam terug op zijn beslissing om te stoppen. De 39-jarige Braziliaan is in Premier League-verband al twee jaar reservedoelman bij Watford.

Ook de contracten van een aantal Nederlandse spelers loopt af. Het gaat om Marco van Ginkel (Chelsea), Maarten Stekelenburg (Everton) en Michel Vorm (Tottenham Hotspur). Cuco Martina, uitkomend voor de nationale ploeg van Curaçao, heeft een aflopende verbintenis met Everton.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.