Deze Nederlanders maken nog kans op de Champions League

Reacties

De Champions League gaat dinsdagavond weer van start met twee wedstrijden in de achtste finale. Met Feyenoord is de enige Nederlandse club die actief was in de groepsfase al uitgeschakeld, maar er zijn nog wel landgenoten in de race.

Deze Nederlanders maken nog kans op de Champions League

Een van hen kan dinsdagavond aan den lijve ondervinden wat de kracht van Manchester City is. De ploeg van Pep Guardiola walste in september bij de start van het CL-seizoen over Feyenoord heen in De Kuip (0-4) en is ook in de Premier League oppermachtig. FC Basel stuntte in de poulefase echter door thuis met 1-0 van Manchester United te winnen. De toen geblesseerde Ricky van Wolfswinkel is hersteld van de breuk in een middenvoetsbeentje, maar scoorde sinds zijn rentree nog niet. Doelman Michel Vorm gaat met Tottenham Hotspur op bezoek bij Juventus, maar is doorgaans reserve.

Woensdagavond gaat alle aandacht uit naar de kraker tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain, maar is vanuit Nederlands oogpunt ook het duel tussen FC Porto en Liverpool interessant. Bij The Reds kan behalve Georginio Wijnaldum ook winteraankoop Virgil van Dijk zijn opwachting maken. De 26-jarige verdediger maakte in 2013 al kennis met de Champions League, toen hij met Celtic werd ingedeeld in een poule met Ajax, Barcelona en AC Milan. Liverpool is overigens een van de vijf Engelse clubs die uitkomt in de achtste finale, een unicum in de historie van de Champions League.

Het miljardenbal begint weer: Van Wolfswinkel treft City

Volgende week dinsdag staat de wedstrijd met de grootste Nederlandse tint op het programma; bij Bayern München – Besiktas kunnen met Ryan Babel, Jeremain Lens en Arjen Robben drie landgenoten in actie komen. Babel was in de groepsfase goed voor twee treffers namens Besiktas. Robben scoorde nog niet dit CL-seizoen, maar was in de Bundesliga de afgelopen weken weer belangrijk voor Bayern. Lens is dit seizoen vooral invaller bij Besiktas. Het is nog altijd meer dan waar Jasper Cillessen op mag rekenen bij Chelsea – Barcelona. De doelman is doorgaans tweede keus achter Marc-André ter Stegen.

Volgende week woensdag zal de Nederlandse inbreng waarschijnlijk beperkt blijven tot een optreden van Kevin Strootman voor AS Roma, dat afreist naar Oekraïne voor het bezoek aan Shakhtar Donetsk. De Romeinen hebben ook Rick Karsdorp ingeschreven, maar de rechtsback is nog herstellende van een knieblessure. Manchester United trapt tegelijkertijd af tegen Sevilla. Of er een rol is weggelegd voor Daley Blind valt te bezien. Blind miste voor de winterstop geen minuut in de groepsfase van de Champions League, maar de 27-jarige verdediger zit in de Premier League de laatste weken steevast niet bij de selectie.

SCHEMA ACHTSTE FINALE CHAMPIONS LEAGUE


Datum (aftrap)Wedstrijd
Dinsdag 13 februari (20.45 uur)FC Basel - Manchester City
Dinsdag 13 februari (20.45 uur)Juventus - Tottenham Hotspur
Woensdag 14 februari (20.45 uur)FC Porto - Liverpool
Woensdag 14 februari (20.45 uur)Real Madrid - Paris Saint-Germain
Dinsdag 20 februari (20.45 uur)Bayern München - Besiktas
Dinsdag 20 februari (20.45 uur)Chelsea - Barcelona
Woensdag 21 februari (20.45 uur)Sevilla - Manchester United
Woensdag 21 februari (20.45 uur)Shakhtar Donetsk - AS Roma

De returns worden drie weken later gespeeld (6 en 7 maart en 13 en 14 maart).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.