Deze drie spelers kunnen debuteren in clash tussen België en Nederland

Reacties

De Nations League-wedstrijd tussen België en Nederland kan vrijdagavond een debutantenbal worden. Beide bondscoaches hebben enkele nieuwe namen in hun selectie opgenomen.

Deze drie spelers kunnen debuteren in clash tussen België en Nederland
© Pro Shots
België
België
1 - 4
Nederland
Nederland

Bij Oranje kunnen Jerdy Schouten en Jordan Teze hun debuut maken. Schouten zit deze week voor het eerst bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Teze was er de vorige keer ook al bij, maar moest zich toen afmelden met een blessure. Schouten en Teze kunnen de 46ste en 47ste spelers worden die in Oranje debuteren onder Van Gaal.

De Oranje-bondscoach kondigde donderdag al aan dat hij deze interlandperiode gaat gebruiken om nieuwe spelers aan het werk te zien: 'Er gaan veel spelers spelen. Dat kan niet anders, want er worden vier wedstrijden in elf dagen gespeeld worden. Spelers raken compleet overbelast, dat kan niet aan het einde van het seizoen.'

Ook bij de Belgen zijn er twee debutanten in de selectie: Amadou Onana en Loïs Openda. Laatstgenoemde zal tegen Oranje echter niet in actie komen, vanwege een schorsing die hij bij Jong België heeft opgelopen. Onana, een twintigjarige middenvelder van Lille, kan wél zijn vuurdoop beleven tegen Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.