Deze cijfers laten zien dat de Youth League-generatie eraan komt bij AZ

Reacties

AZ heeft hoge verwachtingen van de generatie die vorig seizoen de Youth League gewonnen heeft. Dankzij de trainerswissel in Alkmaar is het perspectief voor de jeugdspelers duidelijk verbeterd.

Deze cijfers laten zien dat de Youth League-generatie eraan komt bij AZ

De bedoeling is dat de uitblinkers van het Youth League-team deze jaargang hun minuten maken bij Jong AZ, om van daaruit kansen af te dwingen in het eerste elftal. Hoewel de talenten met een achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie prima bezig zijn, blijven kansen in de hoofdmacht aanvankelijk uit. In de eerste seizoenshelft is Ernest Poku de enige uit het gouden jeugdteam die frequent minuten maakt in de Eredivisie.

De trainerswissel - Maartens Martens volgde Pascal Jansen op - bracht daar verandering in. In negen Eredivisie-wedstrijden onder Martens heeft de Youth League-generatie nu al meer minuten gemaakt dan in de zeventien duels waarin Jansen op de bank zit. In onderstaande graphic is het aantal minuten per speler te zien.

Goes grote winnaar
Duidelijk is dat Wouter Goes de grootste winnaar is. De negentienjarige centrale verdediger krijgt van Martens, die de Amsterdammer goed kent vanuit zijn periode bij Jong AZ, het vertrouwen. Rome-Jayden Owusu-Oduro, Jayden Addai, Kees Smit, Dave Kwakman en Finn Stam komen ook vaker in actie dan voorheen.

De ontwikkeling van de jeugdspelers is niet de enige oorzaak van het heersende optimisme in Alkmaar. Wat de trainerswissel nog meer oplevert, lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.