Deze 35 Nederlanders strijden dit jaar om de Champions League

Reacties

Dinsdagavond begint de 67ste editie van de Champions League / Europa Cup I. Voor deze 35 Nederlanders betekent het de start van de jacht op de Cup met de Grote Oren.

Deze 35 Nederlanders strijden dit jaar om de Champions League
© Pro Shots

GROEP A

Nathan Aké Manchester City
Xavi Simons Paris Saint-Germain
Georginio Wijnaldum Paris Saint-Germain
Brian Brobbey RB Leipzig
Bas Dost Club Brugge
Noa Lang Club Brugge
Ruud Vormer Club Brugge

In de ijzersterke Groep A nemen zeven Nederlanders het tegen elkaar op. Bast Dost, Ruud Vormer en Noa Lang zijn met Club Brugge in de absolute poule des doods beland. Voor het drietal begint de loodzware missie om te overwinteren woensdagavond met een thuiswedstrijd tegen het Paris Saint-Germain van Georginio Wijnaldum en Xavi Simons.

PSG bereikte in 2020 de finale, maar verloor die van Bayern München. Joshua Zirkzee werd toen de laatste Nederlander die de trofee wist te winnen. Van onze landgenoten die dit seizoen actief zijn in de Champions League hebben alleen Wijnaldum en Virgil van Dijk een eindwinst achter hun naam.

Wo 15 sep. 2021

GROEP B

Virgil van Dijk Liverpool

In Groep B is Virgil van Dijk de enige Nederlandse afgevaardigde. De Oranje-aanvoerder start met Liverpool de nieuwe campagne woensdag met een reprise van de Champions League-finale van 2005 én 2007: AC Milan komt dan naar Anfield. Atlético en FC Porto zijn de andere twee opponenten in de poule.

Wo 15 sep. 2021

GROEP C

Donyell Malen Borussia Dortmund
Steven Berghuis Ajax
Daley Blind Ajax
Jay Gorter Ajax
Ryan Gravenberch Ajax
Davy Klaassen Ajax
Remko Pasveer Ajax
Devyne Rensch Ajax
Perr Schuurs Ajax
Maarten Stekelenburg Ajax
Kenneth Taylor Ajax
Jurriën Timber Ajax

In Poule C spelen de meeste Nederlanders uiteraard bij Ajax. Bovenstaand elftal is door de Amsterdammers ingeschreven, maar hoofdtrainer Erik ten Hag kan bij noodgevallen ook nog putten uit de B-lijst, waar nog heel wat meer jonge Nederlandse talenten op staan. Bij de tegenstanders van Ajax speelt met Donyell Malen slecht één landgenoot.

Wo 15 sep. 2021

GROEP D

Denzel Dumfries Internazionale
Stefan de Vrij Internazionale

De Oranje-delegatie in Groep D bestaat uit twee ploeggenoten bij Internazionale. Denzel Dumfries en Stefan de Vrij moeten de Nerazzurri helpen om voor het eerst in tien jaar (!) weer eens te overwinteren in de Champions League. De laatste drie keer dat Inter de groepsfase bereikte, was dat ook direct het eindstation. Dit jaar lonken er kansen in een poule met Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Sheriff Tiraspol.

Wo 15 sep. 2021

GROEP E

Memphis Depay Barcelona
Frenkie de Jong Barcelona
Luuk de Jong Barcelona

In Groep E is alleen Barcelona behoorlijk Nederlands getint. Coach Ronald Koeman heeft na de tijdelijke komst van Luuk de Jong nu de beschikking over drie landgenoten. Voor Barça begint de Champions League dinsdag met de pikante confrontatie met Bayern München, waar na het vertrek van Zirkzee naar Anderlecht geen Nederlandse inbreng meer is.

Di 14 sep. 2021

GROEP F

Arnaut Danjuma Groeneveld Villarreal
Donny van de Beek Manchester United
Hans Hateboer Atalanta Bergamo
Teun Koopmeiners Atalanta Bergamo
Marten de Roon Atalanta Bergamo

Volop Hollandse vertegenwoordiging in Poule F. Dinsdag om 18.45 uur start Donny van de Beek aan het miljardenbal op bezoek bij Young Boys. De middenvelder kan in de Premier League doorgaans op weinig speelminuten rekenen, maar kwam vorig seizoen in alle zes de Champions League-wedstrijden in actie, waarvan drie keer als basisklant. Manchester United eindigde de groep toen als nummer drie, dit jaar mag plaatsing voor de knock-outfase niet misgaan.

Arnaut Danjuma Groeneveld kan dinsdag zijn Europese debuut maken voor Villarreal. De 24-jarige Nederlander kwam eind 2018 al wel namens Club Brugge uit in de Champions League, hij maakte onder meer een prachtig doelpunt in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid. Atalanta Bergamo heeft na de komst van Teun Koopmeiners en het vertrek van Sam Lammers nog altijd drie Oranje-internationals in dienst.

Di 14 sep. 2021

GROEP G

Sven Botman Lille
Karim Rekik Sevilla
Micky van de Ven VfL Wolfsburg
Wout Weghorst VfL Wolfsburg

Geen uitgesproken favoriet in Groep G, waar Karim Rekik met Sevilla dinsdagavond om 18.45 uur het bal opent met een thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Later op de avond gaat trainer Mark van Bommel met VfL Wolfsburg op bezoek bij het Lille van Sven Botman. De verdediger kan net als Micky van de Ven en Wout Weghorst dan zijn debuut in de Champions League maken.

Di 14 sep. 2021

GROEP H

Matthijs de Ligt Juventus

Juventus-trainer Massimiliano Allegri liet maandag al doorschemeren dat Matthijs de Ligt dinsdagavond gewoon weer aan de aftrap staat bij de uitwedstrijd tegen Malmö FF, de club van coach Jon Dahl Tomasson. Voor de jonge verdediger wordt het alweer zijn 23ste optreden in het hoofdtoernooi van de Champions League. Juventus is in Groep H ingedeeld met titelhouder Chelsea, Zenit Sint-Petersburg en Malmö.

Di 14 sep. 2021

In dit overzicht zijn alleen de spelers op de A-lijst meegenomen. Bovendien ontbreken spelers die wel in Nederland zijn geboren, maar voor een ander land uitkomen, zoals Hakim Ziyech en Oguzhan Özyakup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.