Allegri heeft goed nieuws voor gepasseerde De Ligt

Reacties

Matthijs de Ligt krijgt zijn basisplaats bij Juventus terug. Massimiliano Allegri bevestigde op zijn persconferentie van maandag dat de verdediger dinsdag zal spelen tegen Malmö FF.

Allegri heeft goed nieuws voor gepasseerde De Ligt
© Pro Shots
Malmö FF
Malmö FF
0 - 3
Juventus
Juventus

De Ligt moest afgelopen zaterdag op de bank plaatsnemen bij Juventus, dat met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci achterin met 2-1 verloor van Napoli. Allegri gaat voor de start van het Champions League-seizoen nu wat wijzigen in zijn achterhoede, want op zijn persconferentie liet de trainer weten dat De Ligt (die tegen Napoli nog wel mocht invallen) dinsdag zal starten tegen Malmö. Wie er plaats moet maken, maakte Allegri niet bekend.

Wojciech Szczesny zal ook aan de aftrap verschijnen in Zweden. De doelman is niet goed aan dit seizoen begonnen en wordt in de Italiaanse media behoorlijk bekritiseerd. 'Maar Wojciech is een topkeeper en zal dinsdag absoluut spelen', maakte Allegri aan alle twijfels een einde.

De coach hoopt dat zijn ploeg bij Malmö wat aan het zelfvertrouwen kan werken. 'We zijn allemaal verantwoordelijk voor de teleurstellende resultaten in de competitie en moeten onze verantwoordelijkheid nemen', zei Allegri. 'We moeten in veel dingen verbeteren en aandacht besteden aan de kleine details die het verschil kunnen maken.'

Voor Juventus is de doelstelling om in ieder geval de kwartfinale te halen in de Champions League. 'En vanaf dan kan er van alles gebeuren. Je speelt vanaf de laatste acht in ieder geval om te winnen. Dat verlangen hebben wij natuurlijk altijd', aldus Allegri.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.