Dest hoopvol voor de Amerikaanse voetbaltoekomst

Reacties

De Major League Soccer wordt in eigen land steeds populairder en ook de prestaties van het nationale team worden nauwlettend gevolgd. Vooral internationaal gezien vallen op voetbalgebied de verdiensten van de Verenigde Staten nogal tegen, maar ex-Ajacied Sergiño Dest kijkt met een positief gevoel naar de toekomst.

Dest hoopvol voor de Amerikaanse voetbaltoekomst
© Pro Shots

Dest maakt bij zowel de nationale ploeg als bij Barcelona deel uit van een jonge spelersgroep die in de toekomst voor successen moet zorgen. De rechtsback werd ook voor deze interlandperiode opgeroepen, bondscoach Gregg Berhalter koos voor diverse jonkies richting de oefenwedstrijden tegen Wales en Panama. De gemiddelde leeftijd in de huidige selectie is 21 jaar en 300 dagen.

'Ik denk dat we een heel erg goed team gaan krijgen in de toekomst', voorspelt Dest richting de oefenpot tegen Wales komende donderdag. 'Ik denk dat we iets moois kunnen bereiken in de komende jaren.'

De Verenigde Staten stonden tot dusver op negen WK's en kwamen – behoudens het eerste WK in 1930 – nooit verder dan de halve finale. Met onder anderen sterspeler Christian Pulisic (Chelsea) hoopt Dest in de toekomst hoge ogen te gooien op het internationale podium. 'Ik had tijdens mijn eerste sessies wat hersteltrainingen, dus kon ik goed kijken naar het partijspel van mijn teamgenoten. Pulisic was bijna niet af te stoppen, hij is zo ontzettend goed.' Het is de vraag of de Amerikaan in actie kan komen deze interlandperiode, hij kampt momenteel met hamstringklachten.

Dest is niet de enige opgeroepen speler die een band heeft met Nederland. Naast de back zijn ook Matt Miazga (ex-Vitesse), Richie Ledezma (PSV), Ulysses Llanez (SC Heerenveen) en Sebastian Soto (Telstar) opgeroepen. Naast Pulisic zijn Tyler Adams (RB Leipzig), Weston McKennie (Juventus), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Josh Sargent (Werder Bremen) en Timothy Weah (Lille) de blikvangers.

Het schema van de Verenigde Staten in de interlandperiode


Do 12 nov. 2020

Ma 16 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.