Dest haalt zich woede teamgenoten op de hals met oliedomme rode kaart

Reacties

Sergiño Dest heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag van zijn slechtste kant laten zien met een oliedomme rode kaart bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De PSV'er kreeg nog voor rust twee gele kaarten in één minuut en kon vertrekken. Amerika verloor uiteindelijk van Trinidad & Tobago (2-1), maar ging wel door in de Nations League.

Dest haalt zich woede teamgenoten op de hals met oliedomme rode kaart

Met Ricardo Pepi, Dest en voormalig Heraclied Luca de la Torre in de basis, begonnen de VS aan de return in de kwartfinale van de Nations League. Het eerste duel won het met 3-0 van Trinidad & Tobago en ook nu begon het voortvarend. Nota bene Dest verzorgde de assist waardoor Antonee Robinson de score kon openen. Ploeggenoot bij PSV Malik Tillman kwam als invaller binnen de lijnen.

Een kwartier later sloegen de stoppen door bij Dest. Hij had zijn emoties niet meer onder controle toen de scheidsrechter floot voor een uitbal. Uit frustratie schoot hij de bal weg, waarvoor hij geel kreeg. En na commentaar aan het adres van de arbitrage kreeg hij ook nog zijn tweede gele kaart binnen enkele seconden. Die actie viel niet goed bij zijn teamgenoten. Fulham-verdediger en aanvoerder Tim Ream gaf Dest een verbale uitbrander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met tien man gaven de Verenigde Staten de zege nog uit handen. Net voor rust maakte Reon Moore gelijk en Alvin Jones zorgde ervoor dat 2-1 de eindstand werd. Over twee wedstrijden is Amerika echter de winnaar, waardoor het doorstroomt naar de halve finale van de CONCACAF Nations League. Ook Panama heeft zich daarvoor geplaatst. De returns Mexico-Honduras (0-2) en Canada-Jamaica (2-1) leveren de laatste twee halvefinalisten op.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.