Dessers maakt woorden Van den Brom waar, Anderlecht eindigt in mineur

RC Genk heeft zondag kampioen Club Brugge op eigen veld verslagen. Anderlecht incasseerde op de laatste dag van de play-offs een domper.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 2
Genk
Genk

'We gaan daarheen om te winnen hoor', klonk het deze week strijdlustig uit de mond van John van den Brom. De Nederlandse trainer van RC Genk wilde met een zege op de kersverse kampioen Club Brugge zijn punt maken over de ambities voor komend seizoen. Bastien Toma zette Genk koud twee minuten na zijn entree na ruim een uur op de goede weg, waar Hans Vanaken in de 34ste minuut had verzuimd via een strafschop de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Ruud Vormer bracht tien minuten voor tijd de stand in evenwicht. Op aangeven van Tahith Chong tekende de aanvoerder voor de Brugse 1-1. De thuisploeg, waar Noa Lang door een blessure ontbrak, ontkwam uiteindelijk toch niet aan een nederlaag. Cyriel Dessers was de beul. Na zelf de penalty te hebben versierd tekende hij vanaf de stip voor de winnende treffer en maakte hij zo de woorden van Van den Brom waar.

Antwerp
Antwerp
1 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht had een streepje voor op Antwerp FC in de jacht op de derde plaats en daarmee een startbewijs voor de voorronde van de Europa League. De snelle rode kaart voor Matt Miazga was een streep door de plannen van trainer Vincent Kompany. Zonder de voormalig Vitesse-verdediger, die in de dertiende minuut het veld moest ruimen, bleek de Brusselse formatie niet opgewassen tegen Antwerp. Didier Lamkel Zé buitte de numerieke meerderheid uit en werd daarmee matchwinner. Voor Anderlecht resteert een plaats in de derde voorronde voor de Conference League.