Dessers: 'De deur naar Feyenoord is nog niet helemaal dicht'

Reacties

Cyriel Dessers houdt de deur naar Feyenoord op een kier. De 27-jarige spits is na zijn verhuurperiode in Rotterdam terug bij RC Genk en voelt zich prima in België. Wel hoopt hij eerder duidelijkheid te krijgen dan vorig seizoen.

Dessers: 'De deur naar Feyenoord is nog niet helemaal dicht'
© Pro Shots

Toen streek Dessers pas op Deadline Day neer in de Kuip. Aanvankelijk werd de voormalig spits van NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo met de nodige scepsis ontvangen. Uiteindelijk groeide hij uit tot publiekslieving van het Feyenoord-legioen dankzij enkele belangrijke (en late) goals in de Eredivisie en natuurlijk zijn treffers in de Conference League, waarin AS Roma in de finale te sterk was.

Omdat Feyenoord en Dessers er niet uitkwamen over de financiële voorwaarden van een langere samenwerking, keerde hij deze zomer terug bij zijn eigenlijke werkgever Genk. In gesprek met Het Belang van Limburg vertelt hij dat hij nog altijd goed contact heeft met Feyenoord. 'Ik spreek Arne Slot, een topcoach, nog regelmatig. Die deur is dus niet helemaal dicht. Maar ik laat het rustig op mij afkomen.'

Dessers heeft het na een 'uitzonderlijk jaar' bij Feyenoord nu ook prima naar zijn zin bij Genk. Hij houdt zich op dit moment niet bezig met zijn toekomst, maar hoopt wel snel op duidelijkheid. 'Vorig jaar was het spannend tot 31 augustus. Die dag heeft me een paar jaar van mijn leven gekost, denk ik. Hopelijk wordt me dat nu bespaard en weet ik nu vroeger waar ik aan toe ben, als er alsnog een transfer komt.'

Dessers heeft nog een tweejarig contract bij Genk, waar de nieuwe trainer Wouter Vrancken al de hoop uitsprak dat de aanvaller blijft. Feyenoord kan op zijn beurt nog wel een centrumspits gebruiken, omdat ook Bryan Linssen is vertrokken. Hij koos voor een avontuur in Japan. Daar stond tot nu toe alleen de komst van Danilo, transfervrij overgekomen van Ajax, tegenover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.