Deschamps wijzigt WK-selectie vanwege blessure en voegt extra selectielid toe

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft twee nieuwe namen toegevoegd aan zijn selectie voor het WK in Qatar. Marcus Thuram en Axel Disasi melden zich bij Les Bleus. Disasi is de vervanger van de geblesseerde Presnel Kimpembe.

Deschamps wijzigt WK-selectie vanwege blessure en voegt extra selectielid toe
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Deschamps verraste vorige week door slechts 25 spelers op te nemen in zijn WK-selectie. De keuzeheer van de regerend wereldkampioen hield daarmee nog één plek vrij, die hij op de dag van de FIFA-deadline wilde invullen. Maar nu doet Deschamps noodgedwongen een beroep op een tweede nieuwe WK-ganger.

28-voudig international Kimpembe deed zondag in het thuisduel met AJ Auxerre nog een kwartier mee bij Paris Saint-Germain, maar de verdediger is niet fit genoeg om mee af te reizen naar Qatar. 'Helaas, maar mijn gezondheid op de eerste plaats en de laatste tests hebben aangetoond dat ik geen 200% prestatie kan garanderen', schrijft Kimpembe op social media.

Deschamps heeft AS Monaco-verdediger Disasi opgeroepen als vervanger van Kimpembe. Disasi (24) wacht nog op zijn debuut in de Franse nationale ploeg. Aanvaller Thuram (Borussia Mönchengladbach) is de tweede nieuwe naam bij Les Bleus. De zoon van oud-international Lilian Thuram is als 26ste lid van de WK-selectie toegevoegd. Zijn teller staat op vier interlands.

Het WK in Qatar begint voor Frankrijk op dinsdag 22 november, met de groepswedstrijd tegen Australië. Later wordt er in Groep D nog gespeeld tegen Denemarken en Tunesië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.