Deschamps waarschuwt herstellende wereldkampioenen

Reacties

Didier Deschamps neemt Raphaël Varane en Paul Pogba alleen mee naar Qatar als de twee voor de start van het WK weer helemaal fit zijn. De bondscoach sluit uit dat hij de belangrijke basiskrachten zal selecteren als duidelijk wordt dat zij pas later in het toernooi in actie zouden kunnen komen.

Deschamps waarschuwt herstellende wereldkampioenen
© Pro Shots

Pogba speelde dit seizoen nog geen officiële wedstrijd door een knieblessure, maar traint inmiddels wel weer. De middenvelder heeft goede hoop dat hij voor het WK nog in actie kan komen voor Juventus. Varane komt vermoedelijk dit kalenderjaar niet meer in actie voor Manchester United, nadat hij een hamstringblessure opliep tegen Chelsea. Hij staat naar verwachting nog zeker drie weken buitenspel.

Varane zou de start van het WK dus kunnen halen, net als Pogba. Maar de twee hebben wel haast. 'Voor mij is het duidelijk', zei Deschamps in gesprek met Brut. 'Ik ben nog nooit een grote competitie ingegaan met een geblesseerde speler. Dan zullen er mensen zijn die Benjamin Mendy en Djibril Sidibé als voorbeelden zullen noemen, maar zij waren op tijd hersteld voor het WK van 2018.'

'Daarna is het nog een kwestie van fit worden', vervolgde Deschamps. 'Maar spelers meenemen die er nog niet klaar voor zijn, kost te veel aandacht. Bovendien is de medische staf dan niet beschikbaar voor de spelers die wel spelen. Ik vind dat we naar het WK moeten gaan met enkel fitte en capabele spelers.'

Pogba speelde tot dusver 91 interlands voor Frankrijk, terwijl Varane 87 keer voor zijn land uitkwam. De middenvelder en verdediger waren in de zomer van 2018 allebei basisspeler tijdens het gewonnen WK in Rusland. In Qatar zit titelhouder Frankrijk in een groep met Australië, Denemarken en Tunesië. De eerste wedstrijd is op 22 november tegen Australië.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.