Deschamps slaat terug naar Benzema: 'Zielig'

Reacties

Didier Deschamps ging donderdag tijdens de persconferentie waarin hij zijn selectie annonceerde voor onder meer het WK-kwalificatieduel met Zweden in op enkele uitspraken en een daad van Karim Benzema.

Deschamps slaat terug naar Benzema: 'Zielig'

De spits van Real Madrid werd sinds zijn betrokkenheid in de afpersingszaak rond Mathieu Valbuena niet meer opgeroepen voor Les Bleus, waardoor hij onder meer het EK miste. Ook sinds dat eindtoernooi in eigen land heeft de Franse bondscoach Benzema niet nodig. De aanvaller deed deze week in verschillende media zijn beklag, waarin hij de keuzeheer vooral verweet hem nooit te hebben uitgelegd waarom hij chronisch wordt gepasseerd.

'Momenteel beschik ik over een groep die helemaal in balans is', sprak Deschamps. 'De spelers die ik oproep, beschamen mijn vertrouwen niet. Verder heb ik jonge spelers ingepast, die zich bewijzen. De groep is voor mij altijd het belangrijkste. Mijn keuzes maak ik in het belang van de Franse nationale ploeg. En verder doe ik alles in overleg met mijn technische staf, zoals altijd.'

Benzema verspeelde onlangs nog meer krediet bij Deschamps door een Instagram-post te liken, waarop de hoofden van voormalig premier Manuel Valls, Olivier Giroud en Deschamps waren gefotoshopt op de Atlético Madrid-verdedigers die Benzema afgelopen week te kijk zette in de Champions League. 'Zielig', oordeelde Deschamps over die actie.

Valls meldde in aanloop naar het EK herhaaldelijk dat Benzema een oproep voor de Franse nationale ploeg niet verdiende vanwege zijn rol in de affaire rond Valbuena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.