Deschamps jubelt: 'Vive la République'

Reacties

Didier Deschamps kan zijn geluk niet op na de tegen Kroatië behaalde wereldtitel. De bondscoach van Frankrijk ging niet zelf met de eer strijken, maar gaf de credits aan zijn spelersgroep.

Deschamps jubelt: 'Vive la République'

'Dit is de ultieme bekroning na twee jaar pijn van de verloren EK-finale', jubelde Deschamps kort na de 4-2 zege op de Kroaten. 'En bedenk dan dat dit ook nog eens een zeer jonge ploeg is. Sommige spelers zijn op hun negentiende al wereldkampioen', zo doelde hij op Kylian Mbappé.

'We zijn ook de verdiende winnaar', vervolgde Deschamps over de finale. 'We speelden misschien niet onze beste wedstrijd, maar toonden wel mentale kracht. En bovendien: we maken gewoon vier goals.'

Volgens de voormalige middenvelder, die in 1998 als speler zijn land aanvoerde bij de eerste wereldtitel van de Fransen, is er keihard gewerkt door iedereen die betrokken is bij de Franse ploeg. '55 dagen lang hebben we er alles aan gedaan. En nu zijn we zoals Fransen altijd zijn; trots. Het was niet altijd gemakkelijk en deed twee jaar geleden na de nederlaag tegen Portugal zoveel pijn, maar het is gelukt. We zijn vier jaar lang de koning van het voetbal. Vive la République!'

'De wereldtitel komt niet op mijn conto, het zijn de spelers die hebben gewonnen', zo roemde Deschamps zijn spelers. De voormalige middenvelder voegde zich wel bij een zeer select gezelschap; in navolging van Mario Zagallo (Brazilië) en Franz Beckenbauer (Duitsland) is hij nu de derde die als speler én als coach de wereldtitel pakte.

Overigens werd de persconferentie van Deschamps verstoord door zijn feestvierende spelers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier een tactische analyse van de finale. 

'De wereldkampioen werd voor rust weggespeeld door Kroatië'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.