Deschamps hekelt Frans publiek: 'Geen goede omstandigheden'

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps is niet tevreden met hoe het Franse publiek zich opstelt richting zijn spelers. Ook tijdens de 3-1 overwinning op Italië werden spelers herhaaldelijk uitgefloten.

Deschamps hekelt Frans publiek: 'Geen goede omstandigheden'

De Fransen waren vooral aanvallend oppermachtig tegen Italië, dat onder leiding van bondscoach Roberto Mancini met een relatief onervaren basisopstelling aantrad. De fans in het stadion van OGC Nice kregen enkele mooie goals en aanvallen voorgeschoteld, maar de kritische blik verdween niet.

'Toen we lang balbezit hadden, floten de fans. Dat is al eerder gebeurd. Volgens mij wil het publiek dat we altijd vijf of zes goals maken. Dat zijn toch geen goede omstandigheden om onder te voetballen?', vraagt Deschamps zichzelf af.

'We hebben de mogelijkheden om snel te schakelen en veel kansen te creëren', beseft de Franse oefenmeester direct na de wedstrijd in gesprek met TF1. 'Maar in de tweede helft lieten we Italië ook voetballen. We moeten efficiënter worden, maar laten we onszelf vooral geen probleem aanpraten. Hoewel we niet perfect speelden ben ik op dit moment tevreden.'

Griezmann
Ook sterspeler Antoine Griezmann geeft Frankrijk een voldoende. 'Natuurlijk kunnen we ons nog op de details verbeteren, maar we zitten op het goede spoor. Ook tijdens deze vriendschappelijke interlands moeten we geconcentreerd blijven en met beide benen op de grond blijven staan.'

Frankrijk speelt op zaterdag 9 juni nog een laatste oefenwedstrijd, tegen de Verenigde Staten, voordat het WK begint. Les Bleus openen het eindtoernooi in Rusland op zaterdag 16 juni tegen het Australië van Bert van Marwijk, later staan de groepsduels met Peru (donderdag 21 juni) en Denemarken (dinsdag 26 juni) op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.