Deschamps heeft duidelijk advies voor gepasseerde Mendy

Reacties

Er is de laatste maanden veel te doen rond Benjamin Mendy. De linksback werd al disciplinair gestraft bij zijn club Manchester City en zit nu ook niet bij de Franse selectie. Bondscoach Didier Deschamps kiest voor Lucas Digne.

Deschamps heeft duidelijk advies voor gepasseerde Mendy

In Frankrijk gaan er verschillende verhalen rond over de reden van de afwezigheid van Mendy. Zo zou Deschamps geen enkel risico willen nemen met de verdediger, die hij tijdens het WK in Rusland eigenlijk onvoldoende fit vond. Ook zou Deschamps van mening zijn dat Mendy professioneler met zijn sport moet omgaan.

Bij het bekendmaken van de Franse selectie voor de wedstrijden tegen IJsland en Duitsland werd nog gemeld dat Mendy geblesseerd was. Daar bleek afgelopen weekend echter geen sprake van te zijn, want in de topper tegen Liverpool stond hij in de basis bij City.

Deschamps slaagde er maandag zelf ook niet helemaal in om duidelijkheid te scheppen. 'Ik heb er geen spijt van dat ik hem niet heb opgeroepen. Ik werd ook niet verrast door het feit dat hij speelde tegen Liverpool. Ik vond hem best goed spelen, zeker voor iemand die zijn rentree maakte na een blessure.'

De bondscoach van de wereldkampioen gaf Mendy nog wel een duidelijke tip. 'Na zijn zware kruisbandblessure van vorig seizoen, moet hij zijn lichaam extra goed verzorgen. Op en naast het veld. Dat weet hij zelf ook wel. Om te kunnen presteren op het hoogste niveau, is dat noodzakelijk. Ik wanhoop niet dat hij dit niet begrijpt.'

De 24-jarige Mendy speelde tot dusverre negen interlands voor Frankrijk. Ruim een jaar geleden nam City hem voor 57,5 miljoen euro over van AS Monaco. Zijn eerste seizoen viel door een zware blessure in het water en ook dit seizoen kampt de vleugelverdediger regelmatig met fysieke problemen, waardoor hij deze jaargang pas zes keer in actie kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.